Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
07.06.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane n - n
31.05.2020, 18:00
Glasskula: Strømmen - Kongsvinger
Høstjakta er i gang og med seier over Strømmen i søndagens bortekamp vil KIL ta viktige steg mot play-off.


KIL møtte Strømmen på Gjemselund i nest siste seriekamp før OBOS-ligaen tok ferie, og vi telte ned dager til Mark Dempsey skulle overta som KIL-trener. Vi møtte et lag som lå helt i bunn av tabellen og som ikke hadde tatt en eneste borteseier i sesongen.

Kampen ble som alle hadde forventet; Strømmen lå med 8 mann i forsvar, og KIL stanga og stanga og stanga mot forsvarsmuren. Uten å score mål. Og ikke uventet sørget elendig forsvarsspill, på motsatt side til at bortelaget scoret to mål og vant kampen 2-1.

Fortsatt sliter Strømmen langt nede på tabellen, men har nå klatret opp til kvalikkplass og jakter nå Skamma som ligger på den utsatte plassen over.

KIL-derimot er èn plass unna play-off etter 5-1 massakren mot Florø sist helg. Det var en skikkelig maktdemonstrasjon av en fotballkamp der KIL var nærmere 6 og 7 mål enn Florø var redusering.

Strømmen besøkte Tromsdalen siste helg, og reiste skuffet hjem med 2-3 tap, etter å ha ledet 2-0. Tidligere KIL-spiller Kristian Jahr pådro seg sitt fjerde gule og må stå over kampen mot KIL.

Gutta fra Romerike har ikke bare slitt med poengfangsten i årets sesong. Også økonomien har vært stram. I sommerens overgangsvindu har laget kvittet seg med Magnus Solum, Martin Trøen og Thor Lange. I tillegg har Sebastian Pedersen reist tilbake til Godset etter å ha vært på utlån i vårsesongen.

Men laget har også forsterket. Oppholdet til Simon Thomas i KIL ble kortvarig før han ble frigitt og signerte for Strømmen. Victor Grodås meldte tidlig denne uka overgang fra Sogndal. Han spiller back og er sønn av sin far.

KIL derimot har ikke vært veldig aktive på overgangsmarkedet hittil. Men brasilianske Lucas Morais er kommet inn. Selv om han imponerte i søndagens treningskamp mellom KIL2-Ull/Kisa2 er det et stykke igjen før nyimporten til Nystuen er klar for OBOS-ligaspill. Morais har trent med KIL siden juni i år. KIL har også hatt to koreanere på prøvespill som har imponert. Begge tegnet seg på scoringslisten i nevnte treningskamp, så vi skal ikke se bort fra at minst en av dem kommer til å bli KIL-spiller etter hvert.

Glasskula tror på en jevn kamp søndag, og det blir definitivt ingen reprise av fjorårets oppgjør der KIL vant 4-0.Men vi tror KIL er mer i flyten enn vertene og til slutt vinner 2-0. «Ibra» og Güven sikrer KIL seieren.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud