Neste kamp
Lillestrøm - Kongsvinger
21.09.2020, 18:00
Forrige kamp
Lillestrøm - Kongsvinger n - n
21.09.2020, 18:00
Glasskula: Kongsvinger - Florø
Hott, hottere, hottest!


Det har ikke rent mindre vann i Glomma på 70 år og tropevarmen ser ut til å bli permanent. Lokale utgaver av Copacabana dukker opp og folk bader og koser seg. Det er nå likevel godt at noe er som før når våre helter igjen skal ut i ilden igjen til helga. Nå som det faktisk snart er fysisk mulig å gå på vannet over elva kan alt skje. Og det har skjedd ganske mye med laget fra skogene i de siste dager og uker.

Stemningen i KIL har sikkert også til tider vært brennhet i vårsesongen. Etter en start under pari kom ting endelig på skinner igjen med fire strake seiere. Det skal Kaz ha mye av æren for. Spillet ble litt mer framoverretta og tryggere bakover. KIL kunne og burde faktisk ha ligget på kvalikkplass nå, men klarte å ødelegge det med et klønete tap hjemme mot Strømmen og et overtidsmål mot Nest Sotra før sommerhvilen.

Nevnte Kaz er dessverre snart historie på Gjemselund etter som hans gamle kumpan Henning Berg har tatt over skuta i Stabekk og vil ha med seg vår mann. Synd for KIL, men fullt forståelig etter som Kaz dermed nesten kan gå på jobb. Han skal uansett ha en utrolig stor takk for å ha bidratt med sin kompetanse og gud vet hvordan det hadde gått i år uten den viktige snuoperasjonen på vårparten.

Det har vært litt opprydding i spillerstallen. Fremstad er på veg bort. KIL har vært godt forspent på keeperplassen i det siste. Likevel skjer det mye rart på den fronten. Simon Thomas dro nylig tilbake til sin gamle klubb Strømmen. Det ryktes også at Gorodovoy er interessant for andre, men Glasskula håper at det ikke stemmer. I og med at Lysgard fortsatt er ute med skade er det bare Tobias Trautner som kan vokte stengene. Han har gjort sine saker bra, men lell. Det har også kommet en ny brasilianer i stallen, og med både Morais og da Silva i troppen kan man kanskje håpe på litt sambatakter utover høsten. Med VM friskt i minne får man håpe det er teknikk og fart og ikke skuespill de skal bidra med på Vinger. For en av deres mere kjente landmenn VAR mindre opptatt av dette i nevnte mesterskap.

Det har vært spenning rundt om Niclas Castro ville forsvinne til Ålesund allerede i sommer eller om han blir ut sesongen. I skrivende stund virker det fortsatt som han ikler seg den røde drakta til helga og Glasskula håper han blir ut sesongen. Han er en viktig spiller for KIL.

Den største endringen før denne kampen er likevel at vi har ansatt ny hovedtrener og dette blir hans debut. Mark Dempsey er et svært spennende navn og vi ønsker all mulig hell og lykke med hans bidrag til å løfte klubben. Både på kort og lengre sikt.

Helgas motstander Florø har slitt år. De ligger helt sist med 11 poeng, mens KIL har 10. plassen med sine 20. I våroppgjøret kjørte KIL hele kampen og brente flere store sjanser. Florø scoret mot slutten og det var et meget surt tap. Florø har fått inn en ny spiller fra Hviterussland til denne kampen.

KIL har før dette ifølge Fozzum.com møtt vestlendingene bare fire ganger tidligere. I 2015 ble det 2-2 borte og 2-1 hjemme, mens i fjor vant vi 2-1 hjemme og tapte 1-0 borte akkurat som i år. Det er altså ikke et lag som KIL har kjempegodt tak på, men er et lag som skal slås hjemme. En revansje er absolutt på sin plass!

Glasskula tror at KIL og Mark Dempsey kommer godt i gang med høsten.

KIL vinner 2-1 og Guven scorer begge.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud