Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
13.07.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsø 0-2
06.07.2020, 18:00
Glasskula: Kongsvinger - Viking FK
Nok en sesong med kjærlighet, frustrasjon, forbanning over egne spillere og trenere står for dør. De fleste KIL-supporterne begynte å telle ned til sesongåpning allerede tidlig i fjor høst.


Sist sesong ble en gedigen sportslig nedtur. Mye skader, stang ut og ulike taktiske bommerter gjorde sitt til at Hans Erik Eriksen aldri var i nærheten av å ta laget et steg videre etter suksessesongen 2016.

Mandag dundrer OBOS-ligaen i gang, og denne gangen serieåpner vi mot selveste Viking, som i fjor rykket ned fra Eliteserien sammen med Ålesund og Sogndal.

Men før vi skriver litt om kampen, ser vi tilbake på sesongforberedelsene til Eriksens unge mannskap.

For ung er troppen etter at rutinerte karer som Maikel, Suslov, Røyrane, Moldskred, Richardsen og Pinto alle valgte å forlate Gjemselunds porter etter sist sesong. Like sikkert som at russen er fyllesyk 18. mai, kommer det nye spillere inn når andre forlater klubben.

I år skal vi stifte bekjentskap med Nicolai Fremstad, Idar Lysgård, Olav Øby, Edvard Skagestad, Even Bydal, Marlinho, Iman Mafi, Ridouan Essaeh, Tobias Trautner og Simon Thomas.

KIL har vært aktive på overgangsmarkedet, og hentet mange unge spennende spillere. Men til tross for at flere av de nye spillerne enten så vidt har blitt myndige eller er i tidlig 20-åra, finnes det mye kvalitet og talent her.

Unge Fremstad som kom fra Raufoss er en meget spennende spiller på lenger sikt. Essaeh fra Skeid har Nystuen forsøkt å hente tidligere, og endelig i år lyktes KIL med å hente han. Øby, Skagestad og Marlinho har alle erfaring fra Eliteserien.

Mulig kommer det også inn en stopper etter at Adrian Ovlien så tragisk og altfor altfor tidlig gikk bort nå i mars.

KIL er ikke en hvilken som helst klubb. Vi er annerledes. I KIL blir unge spillere sveiset sammen til en stor kompisgjeng. For mange utvikler det seg til livslangt vennskap. KILs spillere var ikke bare lagkamerater med Ovlien. De var også kompiser og omgangsvenner.

Hans bortgang har derfor gått ekstra hardt inn på den unge troppen til Eriksen, og naturlig nok satt sitt preg på sesongoppkjøringen. Hvordan dette vil påvirke sesongen er vanskelig å si. Det kan bli for mye for guttene, eller vi kan få se unge gutter som hever seg for å gi alt, alltid, for en kompis som gikk bort.

Mandag tropper Viking opp på Gjemselund. Det er mange år siden de blå og hvite fra Stavanger kom til Gjemselund. På 90-tallet var de en gjenganger. I 2010 var sist gang de var innom en snartur. Den gang endte kampen 1-1, etter at Tuelo satte inn kampens første mål på straffe.

Det har skjedd mye endringer i Viking siden nedrykket. Laget har selvsagt rensket opp i stallen, men likevel har de klart å beholde mange av spillerne som var med i fjor. Til tross for nedrykket er Viking en attraktiv klubb mange vil spille for. Og laget har derfor hentet inn spillere med erfaring fra Eliteserien. Zlatko Tripic og Rolf Daniel Vikstøl, begge med fortid i Start, er solide forsterkninger i OBOS-ligaen.

Mange forventer at Viking skal kruse seg gjennom ligaen og gå rett tilbake til Eliteserien. Men tapet mot Jerv i generalprøven var en vekker for mange i Stavanger. Gutta fra Grimstad ga seg ikke før det sto 6-2 på måltavla.

KIL derimot tapte sin generalprøve 3-1 mot et tilnærmet toppet Sarpsborglag. Til tross for 3 mål mot og til dels kaos i eget forsvar (ja vi var vant med dette fra i fjor), viste gutta våre at de har noe på gang. Vi var gode til å komme rundt på kanten, og skape raske angrep.

Klarer Eriksen å få forsvarerne til å være mer «på» motstandernes overganger, og verne om egent boks, samt sikre at akselerasjonen i egne angrep går fortere kan det bli mye morsomt i år. Også mot Viking.

Glasskula tror på en tøff seriestart, der begge lagene går på banen for å vinne. KIL er heltente og vil ofre alt for Ovlien, og for å vise at de kan hamle opp med lag som Viking. Viking kommer nok til Gjemselund med en viss spenning i kroppen om at nå forventer et samle fotball-Norge at laget gjenreiser seg.

Vi tror på en jevn kamp uten de altfor mange målsjansene. Kampen ender 1-1. Castro scorer for KIL.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud