Neste kamp
Kongsvinger - Åsane
31.05.2020, 18:00
Forrige kamp
KFUM Oslo - Kongsvinger n - n
24.05.2020, 18:00
Glasskula: Levanger - Kongsvinger
Det nærmer seg innspurten av sesongen. I vår trodde mange at KIL på dette tidspunktet av året skulle ligge og knive om direkte opprykk til Tippeligaen. Faktum er at vi er fire poeng fra nedrykk.


KIL trenger sårt poeng for å komme seg unna nedrykksspøkelse som puster laget i nakken, spesielt når lag rundt oss har kommet i gang med høstjakta.

De færreste venter poeng når KIL-gutta returnerer fra bortekamp i Levanger søndag ettermiddag, til tross for at laget sikret 2-2 i Nord-Trøndelag i fjor.

For selv om Levanger har overrasket stort de to siste årene, og har levert flere solide resultat på hjemmebane, skjelves det ikke i buksene av Hans Erik Eriksen og hans menn.

For resultatene KIL har vist i år er langt under akseptabelt nivå. Men det verste er at klubben har gjort minimale grep for å rette opp i elendigheten. Pinto kom inn med rutine i høst. Ledelsen i KIL skryter også av at de har styrket laget med Mame Niang, men han har fortsatt ikke fått arbeidstillatelse og har forlatt Norge.

Mange trodde at KIL skulle bruke sommeren til å få kontroll på skuta som var i ferd med å havarere. Men høstens resultater er ikke mye å skrive hjem om. Det var heller ikke kampen hjemme mot Strømmen sist helg. 0-0 og begredelig spill var fasiten. Kampen var kjedelig og KIL skapte knapt en målsjanse etter 30 minutters spill.

Og trener Eriksen forsvarte nok en gang poengtapet med at laget ikke er med fra start, og at alt skal bli bedre neste gang.

Vi er derfor spent på hans eksperimentering inn mot søndagens kamp. Murnane soner karantene etter nok et gult mot Strømmen. Det bør bane vei for Fredrik Pålerud, som mange har lurt på hvorfor ikke har startet de siste kampene.

Vi håper også og mener at Suslov fortjener å starte til fordel for unge Skjellum. KIL-ledelsen sier til Glåmdalen at vi har savnet rutine. Den rutinen vi har manglet bakover har vi i Suslov.

Ellers regner vi med at Güven er tilbake i startoppstillingen etter å ha slitt med sykdom. Det er også en viss spenning i om Røyrane er tilbake etter nok en skade.

Helgens motstander Levanger kommer fra sterke 2-2 borte mot Sandnes, der forsvarsspiller Espen Hammer Berger, og midtbanetalentet Horenus Tadesse pådro seg gule kort og må sone mot KIL.

Glasskula tror på en real nedtur for KIL, der hjemmelaget vinner enkelt 3-0. Dermed er KIL fortsatt godt planta i nedrykksstriden. Men som man alltid sier; «vi skal jobbe videre og bli bedre».
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud