Neste kamp
Lillestrøm - Kongsvinger
21.09.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane 2-4
14.09.2020, 18:00
Glasskula: Ranheim - Kongsvinger
En liten fotballpause er over og det er igjen tid for å vie livet til KIL og OBOS. Søndag skal Ranheim sables ned i Trondheim.


Det har skjedd mye i kulissene i KIL den siste tida. Rett før overgangsvinduet stengte tvang Nystuen Molde til å kjøpe Ellingsen ut av kontrakten ved å sette han på b-laget. Effekten kom rimelig umiddelbart. De andre spillerne tok tak i seg selv og viste seg frem fra langt bedre sider enn vi hadde sett tidligere i sesongen.

Det ga umiddelbart resultat med to flotte seiere på rappen (Jerv hjemme og Aasane borte). I sist kamp hjemme gikk det ikke samme veien. Det ble tap 1-0 hjemme mot seriens soleklare ener Bodø Glimt. Men det skal nevnes at KIL styrte førsteomgang og var på høyde med Bodøværingene.

Ungguttene Holter og Ovlien viste ekte klubbfølelse og skrev denne uka under ny kontrakt med KIL. Gutta viser ydmykhet med sin uttalelse til Glåmdalen; «Fint hvis KIL fåt igjen penger for oss». Synd at ikke alle har hatt denne innstillingen.

Unggutten Lars Rydje takket for seg i sommer. Den skadeforfulgte unggutten har skrevet under for Skjetten. Glasskula benytter anledningen til å takke for innsatsen.

Søndag venter ny kamp. Denne gang i Trondheim, når Ranheim tar oss imot. RBK-skyggen Ranheim har levert en solid sesong så langt. Laget innehar fjerdeplassen og kniver om direkte opprykk, og ligger kun 3 poeng bak Start som i dag har den siste direkte opprykksplassen.

Ranheim knuste fylkesnabo Levanger 6-1 i sist serierunde. Det smakte nok godt etter ettmåls-tap i de to foregående serierundene, mot henholdsvis Strømmen og Aasane.

Statistisk har KIL hatt dårlig tak på Ranheim i Trondheim. Men i fjor brøt vi forbandelsen og tok tidenes første 3-poenger der oppe. KIL vant 3-0, etter mål Wennberg, Güven og Sotiroglou.

Vi venter oss et tøffere oppgjør mot Ranheim denne gang. Begge lagene er nok interessert i å få med seg flere poeng enn man fikk i det målløse oppgjøret på Gjemselund i vår.

Glasskula ser for seg en tøff kamp for KILs menn når de møter en av ligaens beste hjemmelag. Ranheim har kun avgitt 7 poeng hjemme i året.

Det er også knyttet spenning til hvem Eriksen velger ut til å representere KIL på søndag. Alt tyder på at Wennberg blir værende i Kongsvinger for å lade opp til b-kamp. Svensken som satte inn ledermålet i Trondheim i fjor er frosset ut, av grunner vi ikke kjenner til. Han var heller ikke å finne i troppen mot Glimt i sist kamp. Det var en kamp der mange savnet svenskens tunge skuddbein.

Suslov er på full vei tilbake fra skade og spilte 90 minutter i b-kampen mot Engerdal tidlig denne uka. Vil russeren skyve Skjellum ut på benken på søndag?

Aleksey Gorodovoy var også tilbake mellom stengene i b-kampen. Men vi tviler på at han nå danker ut Lillevik.

Vinjor har denne uken vært opptatt med å representere det norske landslaget og spiller landskamp på lørdag. Vi tror ikke Eriksen finner plass i startoppstillingen til supertalentet.

Vi tror derimot at han finner plass til Pålerud som nå har fått leget lårskaden. Det betyr at Murnane henvises til benken.

Glasskula ser for seg en tøff batalje i Trondheim der KIL rir i land seieren etter massivt Ranheim-trykk de siste 10 minuttene. 1-0 til Vinger. Güven blir helten.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud