Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
07.06.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane n - n
31.05.2020, 18:00
Glasskula: Florø - Kongsvinger
Høstsesongen har ikke startet som vi håpet på, kan det snu i Florø?


Andre halvdel av sesongen har startet likt som første halvdel, med 2 tap. Etter de 2 tapene i sesongåpningen så var det nå uansett optimisme, for selv om vi da stod med 2 tap så hadde vi uansett vært svært gode i perioder mot Glimt borte og Start hjemme. Nå, etter at 2 av kampene i andre halvdel av sesongen er unnagjort er ikke optimismen like stor. Riktignok gjorde vi også mye bra i en vanskelig bortekamp mot Start, men poengene ble igjen i Krisitiansand, etter alt for enkle baklengsmål. Og det er vel nettopp det vi også sitter igjen med etter hjemmekampen sist helg mot Ull/Kisa, det er alt for enkelt å score mål på KIL, samtidig som vi selv ikke klarer å sette de store sjansene vi selv spiller oss frem til.

Det er mye prat om spillerfilosofi, -systemer og formasjoner. KIL skal være ballbesittende og føre spillet blir det sagt. Ser vi på statistikk for første halvdel av sesongen så er KIL faktisk det laget som har scoret mest mål av alle på kontringer. Nå har vi ikke tall på dette for fjoråret, men der var vi vel enda flinkere til nettopp dette. Det er rett og slett ingen andre klubber i Obosligaen som er bedre enn oss på å gå raskt i angrep og omsette balltap/brudd hos motstander til mål for oss. Skal du så få satt opp slike situasjoner vil det vel da være bedre for oss og heller faktisk la motstanderen få kjæle litt mer med den ballen, og heller gå mer vekk fra og på død og liv skulle være i besittelse av den selv, siden det tros alt er langt mye verre å få ballen i mål mot lag som ligger godt etablert og kompakt i eget forsvar. Men men, vi skal ikke påberope oss og være eksperter på området, men vi som alle andre ser at ting snart må begynne og fungere. Veien opp til kvalifisering er faktisk fullt oppnåelig fortsatt, men pr dags dato må vi først og fremst sette fokus på å komme oss vekk fra bunnstriden, vi er der allerede, og det er kortere vei ned enn opp til kvalifisering.

Hva kan vi så forvente oss av søndagens kamp i Florø? Som alle andre nyopprykka lag var også Florø spådd å få en tilværelse i bunn av tabellen. Etter en litt trang start har de nå våknet for alvor, og etter 5 strake seiere ligger de nå på kvalifiseringsplass faktisk. De er også formlaget over alle i Obosligaen, så det blir helt klart en utfordring for KIL å møte Florø i den formen de har inne nå. Først og fremst er det Endre Kupen som må passes på. Gutten har denga inn 9 mål på 11 kamper for Florø, og er vel rett og slett ligaens store snakkis om dagen. Vi er usikre på hvordan det ellers står til på skadefronten hos Florø, men de har i hvert fall ingen ute med karantener, noe heller ikke vi har.

Skal KIL få med seg noe fra søndagens oppgjør så er det rimelig opplagt at vi blir nødt til å prestere noe i nærheten av årsbeste. Kan vi klare det? Ja absolutt! Det er liten tvil om at vi har langt mer å gå på enn det vi har fått vist i det siste. Kanskje også Florø nå begynner å bli litt høye på pæra? Så ja.. med god gammeldags innsats, 11 mann i rødt og hvit som blør for drakta, jobber for hverandre som gale.. DA.. vil det faktisk kunne være gode muligheter til å få med seg alle poengene også fra Florø, selv i vannrett regnvær i stiv kuling!

Men hva må til for å få til dette? Som nevnt ovenfor, vi er ikke eksperter, men overlat kula til Florø. La Florø få lov til å styre spillet. Sett fokus på å tette igjen bak for det som vil komme av angrep. La de få stå og stange mot en rødhvit mur av arbeidsmaur som jobber vettet av seg for hverandre. Finn tilbake til hissigheten fra de 2 siste årene.. og når sjansene byr seg, PANG I ANGRP! Fokuser på det vi kan best av alle, hurtige angrep og kontringer som gir mål, så skal dere se det blir 3 poeng mot «overmakten» ute i havgapet.

Denne kampen er da på ingen måte noe verre enn fjorårets bortekamper mot Ranheim, Sandefjord, Kristiansund, Sandnes Ulf (kvalifiseringen) og Strømsgodset (Semifinale i cupen). Disse vant vi alle sammen, og vi kan vel knapt sies å ha vært ballbesittende i noen av kampene. Så overlat «drittjobben» til Florø, og ta heller vare på sjansene som byr seg, så blir poengene med hjem til Vinger :-)

Det har nok vært mye tankevirksomhet nede på Gjemselund etter søndagens kamp mot Ull/Kisa. Hvilke utslag dette gir seg i lagoppstillingen på søndag aner vi ikke, men det kan kanskje bli noen endringer. Vi håper i hvert fall at Castro fortsatt får tillit, og han må gjerne flyttes opp et hakk i startoppstillingen. Vi tror han blir giftigere foran kassa til motstanderen jo lenger opp på banen han blir flyttet. Røyrane hadde det også vært spennende å se på banen igjen, men det blir kanskje for tidlig å få se han fra start allerede nå på søndag. Hvem som starter i mål er vel også ganske usikkert etter at Gorodovoy måtte ut på søndag, men heldigvis var ikke det noe alvorlig.

Uansett hvem som starter, det viktigste her blir å jobbe ræva av seg, fra start til slutt.. Det tror vi gutta nå virkelig er innstilt på. Florø vil få seg en overraskelse på søndag, KIL kontrer dem i senk og vinner 0-2 i Florø, og målene settes inn av Güven og Castro.

ALLE POENG MED HJEM TIL VINGER! FORZA!
Del på facebook
Kommentarer


Arne Scheie vet best, og ifølge han er det 3 lag du aldri kan bli klok på, KIL, Spurs og Skeid :-) Kan tape mot hva som helst, men også vinne mot hva som helst :-) Nå er det vel riktignok 30 år siden han kom med denne påstanden :-)
Av Raggen på 03.08.2017 - 16:23:04

Blir nok fort en hjemmeseier her.
Av ivo på 03.08.2017 - 15:26:00

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud