Neste kamp
Lillestrøm - Kongsvinger
21.09.2020, 18:00
Forrige kamp
Lillestrøm - Kongsvinger n - n
21.09.2020, 18:00
Glasskula: Kongsvinger - Ull/Kisa
Helg, kamp, og nye muligheter!


Da var det dags for lokaloppgjør mot laget fra Jessheim igjen. Et lag KIL har møtt mange ganger, og stort sett har hatt et greit tak på. Den gamle KIL legenden Vegar Skogheim styrer skuta, og fortsatt er tidligere KIL spiller Kristian Aas og en annen lokal profil Ole Andreas Nesset i stallen til de gulgrønne.

I det første møtet borte tidlig i juni vant KIL komfortabelt 0-3. Det var også nest siste gang KIL tok med seg 3 poeng i serien. Vårsesongen har vært langt under pari, og det mange håpet skulle være en sesong der vi skulle kjempe i toppen har heller blitt en kamp om å komme seg vekk fra sumpa i bunnen av tabellen. Det så lenge ut til at KIL skulle ta med seg 3 poeng fra Sørlandet forrige helg, men nok en gang ble det slurvet i forsvaret og personlige feil gjør at man slipper inn to mål og taper kampen. Svært frustrerende for alle som har et rødhvitt hjerte. Mange supportere roper etter grep, og det er vel i grunnen liten tvil om at det er i forsvar KIL har slitt mest i år. Flere spillere har ikke spilt opp mot sitt beste nivå, selv om det har vært fint spill i deler av kampene.

Ull-Kisa startet årets sesong bra, men har hatt en tung periode før sommerpausen. De tapte faktisk 6 kamper på rad hvis man inkluderer cupen før de slo Elverum 2-0 på hjemmebane sist helg. De hadde også kanskje mål nummer 3 i nettet, men dommeren godkjente ikke målet. Det gjorde sikkert godt for selvfølelsen med en seier igjen, og det er å håpe at de ikke fortsetter med poengsanking til helga. Keeperen i kampen mot Elverum var for øvrig veldig god og hadde et par feberredninger på strek.

Glasskula tror det er mange frustrert spillere i KIL-drakta om dagen. Viljen til å vinne fotballkamper burde være der, og de fleste gjør forhåpentligvis så godt de kan utpå den grønne matta. Det er små nyanser mellom suksess og fiasko i fotball, og også ikke helt lett å sette fingeren på akkurat hva som må til for å holde kampene ut og unngå de katastrofale tabbene. Det som skiller årets lag fra det i fjor er at det virker som laget faller litt sammen når det blir mål imot. Der vi i fjor krummet ryggen og kjørte på for å avgjøre kampen blir det nå ofte litt krampeaktig og planløst. Man blir redd for å gjøre feil, og gjør feil.

Kula tror at lukta av høst vil gjøre noe med gutta. Kvalitetene i stallen er det på papiret lite å si på, så med flere nøkkelspillere i form og topp innsats samtidig må det gå an å samle mye poeng framover. Men poengene kommer ikke av seg selv. De sist nyankomne i stallen, velkjente Mama Niang og Helio Pinto, spiller heller ikke denne kampen. Likevel bør det nå være så mye rutine og kvalitet i laget at plasseringen på tabellen bør flytte seg en del hakk oppover.

KIL åpner kampen klart best og leder 2-0 etter 20 minutter. Moldskred og Maikel putter. Dessverre scorer også Kisa på en dødball og gjør det ulidelig spennende for alle på tribunen. Glasskula tror at KIL slår Ull-Kisa 2-1.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud