Forrige kamp
Kongsvinger - Mjøndalen 1 - 0
24.03.2024, 15:00 Treningskamp
Glasskula: Ull/Kisa - Kongsvinger
En ny søndag står for tur, og nok en vanskelig motstander står på motsatt banehalvdel. Denne gangen heter motstanderen Ull/Kisa.

KIL tok sist helg sin andre seier for sesongen. Denne gangen var det nyopprykkede Florø som fikk svi for KILs noe heldige utfall av kampen. 2-1 mot et nyopprykket lag hjemme høres ikke veldig imponerende ut. Og det var et heller ikke. Selv om KIL styrte mye av kampen, og spesielt 1.omgang var det bortelaget som scoret først, og med noe mindre uflaks faktisk kunne reist fra Gjemselund med minst et poeng i sekken.

Men slik ble det ikke. KIL vant og den første etterlengtede seieren på eget gress var et faktum.

Søndag reiser Kongsvingers tapre soldater til Jessheim for å møte laget ingen bryr seg om, Ull/Kisa. Kisa sikret i fjor høst OBOS-ligaplassen i siste sekund. Mange tippet dem nord og ned før årets sesong. Men gutta fra flyplasskommunen har levert varene og står med 17 poeng på 10 kamper.

Laget vi møter er fulle av positiv energi; Sist helg spilte de sterke 0-0 borte mot Sandnes, og i NM denne uka var de nær å slå LSK ut av cupen.

Det blir ingen lett oppgave å ta poeng fra Kisa borte. Det så vi i fjorårets jubelsesong, da en enorm innspurt og et genialt taktisk grep fra Pimenta sikret oss 2-2, etter å ha ligget under med to mål.

Taktiske genialiteter har vi ikke sett mye av i år, dessverre.

Martin Ellingsen er tilbake i startoppstillingen til KIL etter å ha sonet karantene for 3 gule. Ingen nye karantener kom i sist kamp, men en rekke spillere vil måtte sone ved neste gule de pådrar seg. Dessverre har mange av årets gule kort vært helt unødvendige. Det var vært for kjefting eller sabotasje av spillet. Det handler om disiplin og ledelse. Vi forventer at kaptein og trenere tar tak i denne utingen umiddelbart.

I kampen mot Florø sist helg manglet KIL fart i angrepsspillet de første 45.minuttene. Innhoppet til Moldskred og Wennberg rettet på dette. Noe overraskende var det derfor at Wennberg ikke var med i startoppstillingen mot Sarpsborg i cupen. Vi håper at vi ser de to herrene fra start i kampen mot Kisa på søndag.

Statistikkbanken til fozzum.com er flott lesning hva gjelder fakta om KIL og Ull/Kisa. KIL har faktisk til gode å tape på Jessheim. Ti forsøk har endt med seks borteseire og fire poengdelinger.

Men nå tror vi på nok en tøff bortekamp for KIL, der laget på fremstår langt mer giftigere i angrep enn hva vi har sett hittil i sesongen. Vi må tilbake til gladfotballen KIL viste i serieåpningen borte mot Glimt.

Glasskula tror hjemmelaget vil føre kampen og at alle poengene denne gang blir værende på Jessheim. KIL reiser slukøret hjem med 2-1 tap. Målscorer for KIL er Ellingsen.