Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
07.06.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane n - n
31.05.2020, 18:00
Glasskula: Kongsvinger - Flørø
Årets første seier i serien er i havn... og mye vil ha mer, så da!


Sist søndag kom endelig KILs først seier i årets utgave av OBOS-ligaen. Og de færreste hadde vel regnet med at Ellingsen og Co skulle snu skuta borte mot Strømmen.
Men snudde vi egentlig skuta, eller møtte vi bare et lag som undervurderte KIL og hadde utur? Svaret får vi kanskje når KIL tar imot nykomlingen Florø til seriekamp på Gjemselund.

I fare for å fremstå som pessimister; det var mye bra i kampen mot Strømmen. Takter som vi ikke har sett siden glansdagene i fjor. Vi rullet opp angrep langs siden, og fylte på med folk i boksen. Og ikke minst, vi var effektive og scoret fire mål.

Derfor var det store forventninger til KIL i torsdagens cupkamp mot Nybergsund. Men det var før man så laguttaket der halve laget var endret. Mye tydet på at trener Eriksen hadde bestemt seg for å satse på serien i år, og heller gamble på at et nykomponert lag skulle slite seg gjennom mot Sundet. En fornuftig prioritering ville mange mene i dag. Og det ser ut til at det kan ha vært et smart trekk.
Flere av spillerne som var med å senke Strømmen fikk ladet batteriene, og så på at KIL tok seg videre med 1-0 i cupen.

De hvilte beina, til Pålerud, Güven, Sjølstad og Race kan være gull verdt når defensive og kontringssugne Florø kommer på besøk. Det er ventet at bortelaget vil ligge lavt og satse alt på å kontre KIL i senk. Det kommer til å bli en tøff kamp der KIL må være tålmodige og regne med at de i store deler av kampen må stange mot en forsvarsmur på 9 mann fra Florø.

Fortsetter KIL i samme spor som mot Strømmen skal det være duket for årets første hjemmeseier – på tampen av mai-måned. Det blir så fall uten Ellingsen på banen. Han pådro seg sitt tredje gule kort sist og må stå over.

Men med spillere tilbake fra skader og sykdom er det flere som kan gå inn og vikariere for Ellingsen. Vinjor er en av dem. Han har ligget syk denne uka og det er uklart om juvelen fra Korsvoll spiller.

Vi kjenner lite til bortelaget. De spilte en god taktisk hjemmekamp sist og tapte knepent 2-1 mot Bodø/Glimt, der hjemmelagets Monir Benmoussa ble utvist etter å ha feiret straffemålet opp i ansiktet på Glimts keeper. Som takk for underholdningen fikk han sitt andre gule kort for dagen, og dermed må han stå over mot KIL.

Glasskula tror det blir en tålmodighetsprøve for KIL å stå mot forsvarsmuren til Florø. Men dette viste KIL i fjor, og i torsdagens cup at de kan om de vil.

Glasskula tror på 3-0 til Vinger, der det også er tre målscorere; Castro, Pärlan og Güven.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud