Stabæk, Nadderud
04.05.2024
Glasskula: Kongsvinger - Start
Søndag står nok et av fjorårets nedrykkslag fra Eliteserien på den andre siden av banehalvdelen. Da besøker Start Fort Gjemselund.

Det ble, ikke helt uventet, null poeng borte mot Bodø/Glimt sist tirsdag. 3-2 tap ble det etter at KIL gikk til pause med 1-0 ledelse. Men selv om KIL gikk på et tap, var det likevel oppløftende rent spillemessig. For i 1. omgang var KIL det beste laget. Vi stresset ikke, holdt på ballen og spilte oss rundt på kantene og fikk lagt inn. Slik blir de sjanser av.

Det var forsvaret som var problemet mot Glimt. Her tror vi også den norsk portugisiske trenerduen gjør justeringer til helgens kamp. Vi tror unge Røer må vike for leiesoldaten fra Stabæk, Edvard Race.

Vi håper også å se Harald Holter tilbake fra start i sin vante midtbanerolle. Kanskje er det Jørgen Kolstad som må vike plassen for rivjernet fra Grue?

Helgens motstander fra det blide sørland var heldige som fikk med seg et overtidspoeng hjemme mot Fredrikstad i serieåpningen. Start scoret 2-2 målet fire minutter på overtid.

Vi tipper opprykkskandidaten fra Kristiansand, vil reversere den svake serieåpningen når de søndag ankommer Kongsvinger.

Det kommer til å bli en tøff batalje på Gjemselund søndag, der vi møter etter lag som sannsynligvis vil presse oss høyt på bana, slik vi så Mjøndalen prøve på i treningskampen i mars. Det har vist seg å være en utfordring for KIL.

Mot et lag som Start vil vi få muligheter, men vil også bli satt på store prøver. Det betyr enkelt og greit at vi må tette igjen bakover, og omsette de mulighetene vi får.

Glasskula ser for seg en jevn kamp der KIL til slutt vinner 2-1. Målscorere for KIL: Güven og Ellingsen.