Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
13.07.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsø 0-2
06.07.2020, 18:00
Glasskula: Kongsvinger - Rosenborg
Smak på det, og kjenn om det knyter seg i magen; Søndag møter Kongsvinger Tippeligavinner, regjerende cupmester og norsk fotballs flaggskip, Rosenborg til cupfinale på Ullevaal.


Vi klarer ikke helt å vente på resultatet søndag ettermiddag. Derfor har vi pusset glasskula og tatt en titt for å få resultatet på forhånd. Klarer du ikke vente du heller? Da er det bare å lese videre i denne saken.

Det ble en magisk kveld i Drammen da KIL gjestet Godset til semifinale. Hjemmelaget var storfavoritter og hadde aldri tapt en semifinale på hjemmebane. KIL på sin side hadde aldri vunnet en semifinale. Oddsen var imot KIL.

Men Pålerud, Ovlien, Holter, Røyrane og co ville det annerledes. De ville skrive historie. Og da dommeren blåste av kampen 5 minutter og 59 sekunder på overtid kunne spillere, trenere og supportere slippe jubelen løs. KIL var i sin første cupfinale, og er det første laget fra Hedmark som spiller en cupfinale.

På søndag står selveste Rosenborg på motsatt banehalvdel. Trønderne som i snart tre tiår har tronet på den norske fotballtoppen står med 16 cupfinaler fra tidligere. De har vunnet 10 av disse. Med andre ord møter vi et lag med solid cuperfaring.

At motstanderen er tøff og at det koker i Kongsvinger har alle fått med seg. For å få litt ro og optimal oppkjøring har Pimenta tatt med seg spillerne til Berlin for å trene på naturgress og lade opp til finalen.

Fra treningsanlegget utenfor Berlin meldes det at noen spillere er usikre før cupfinalen. Maikel hinket av banen under playoff-kampen mot Sandnes, og Glåmdalen skriver at han er usikker foran finalen. Moldskred er også tvilsom. Vi tror førstnevnte er klar for når søndagen er her. Güven har også tatt det rolig i Berlin. Han vil neppe gå glipp av finalen. Det vil neppe være smart å gamle på halvskadde spillere. Sesongen er ikke over på søndag. Fortsatt er vi med i kampen om opprykk til Tippeligaen.

Fra brakka i Trondheim meldes det om tilnærmet frisk tropp, og toppmotiverte spillere. Trener Kåre Ingebrigtsen har i media slått fast at han har stor respekt for KIL, men mener sitt eget lag har det som skal til for å vinne. Kan det være slik at det er en ikke så altfor liten undervurdering av KIL fra trøndernes side? Det kan virke slik.

Selv om RBK er store favoritter, tror vi at det norske folk holder med «under dog» KIL på søndag. Eller for å si det slik som Hamar-ordfører Einar Busterud sa det i Glåmdalen 17.november; På søndag er vi alle Kongsvinger.

Bare det å vite at det norske folk holder med KIL bør være en kjempemotivator, ved siden av at man får spille klubbens første cupfinale.

Vi har som sagt tatt frem glasskula, bedt en liten bønn i det stille, trukket pusten og sett inn i den berømte glasskula. Fortsatt interessert i å vite hvordan det går? Her er svaret:

KIL kan vente seg en kamp ganske lik den vi spilte i Drammen. RBK vil åpne hardt, tøft og skape muligheter. For KIL sin del gjelder det å stå imot de første bølgene som vil skylde inn over forsvarsfireren og sisteskanse Otto Fredriksson.

KIL må utnytte de mulighetene som kommer, slik vi også gjorde i Drammen. KIL har i år score mange mål, og går sjeldent av bane uten å score mål. Også i cupfinalen scorer KIL, ser vi i glasskula. Vi scorer ikke bare ett mål. Vi scorer to. Når dommeren til slutt blåser av kampen, har KIL skrevet historien og har slått regjerende cupmester Rosenborg med sifrene 2-1.

Målscorere: Adem Güven og Mame Niang.

God cupfinale og Forza VingerDel på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud