Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
13.07.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsø 0-2
06.07.2020, 18:00
Glasskula: Bryne - Kongsvinger
Det er tid for høstsesongens tredje seriekamp. Høstjakten på opprykksplassene til Tippeligaen er kommet godt i gang for KIL. 2 seire er fasiten så langt.

Søndag er det Bryne som skal få møte Hedmarks stolthet. I det første oppgjøret, Gjemselund i vår, vant KIL 2-0 etter at Adem Güven kom inn og dunket inn to goaler i løpet av noen få minutter i andre omgang. Til tross for en fortjent seier var det totalt KIL-dominans i 90 minutter.

Bryne ligger helt sist på tabellen etter 19 kamper, med 12 poeng. Gutta fra Jæren har stø kurs rett mot 2.divisjon. Laget kommer fra tap 3-0 borte mot nyopprykkede KFUM. KIL på sin side viste moral og slet seg til 2-1 seier over Hødd sist søndag.

Det skjedde etter at KIL var totalt overlegne i 2 omgang, men hvor de slapp et kompakt og strukturert Hødd-lag inn i kampen den siste halvtimen. Vi legger til at KIL hadde en rekke av de faste spillerne ute med skader og sykdom.

Alt tyder på at Ellingsen og Richardsen er tilbake i startoppstillingen på søndag. Vi gleder oss over at Røyrane nå har gjennomført to solide kamper. Både mot Sandefjord og Hødd var han blant banens beste.

I pausen sist søndag presenterte KIL sin siste forsterkning. Portugiseren Helio Pinto. Midtbanespillere med flere Champions League-kamper er en solid forsterkning på KILs unge midtbane. Vi er usikre på om Pinto er klar i spillerform til å starte kampen. Han har ikke spilt en fotballkamp på flere måneder.

Men skadesituasjonen i KIL kan føre til at Pinto uansett på bidra fra start. Suslov og Ovelien måtte begge ut med skade mot Hødd. Det er fortsatt uklart om de to blir klare til kamp. Så fall kan det være aktuelt å sette Ellingsen ned som stopper og fylle opp hullet på midten med Pinto. Evt kan muligens Pinto bekle en backrolle.

Vi gleder oss over at Skjellum viser seg frem som en ung og lovende spiller. Ifølge gode kjennere vi har snakket med er Oslo-gutten en av de største talentene vi har sett på Gjemselund på lang tid.

Vi tror på en jevn kamp på Jæren. Ikke fordi KIL er et lag på samme prestasjonsnivå som Bryne. Men Bryne spiller med kniven på strupen, og KIL med tre av de fire stopperne ute er merkbart svekket. Glasskula ser for seg nok en sliteseier til KIL. 2-1 vinner vi. Målscorere? Güven og Ellingsen.

Vi minner for øvrig om at KIL i skrivende stund kun er 5 poeng fra direkte opprykksplass.Del på facebook
Kommentarer


Godt tips. Ellingsen på back kan virke sannsynlig. Får håpe enten Ovlien eller Suslov blir klare. Heia.
Av Forza på 12.08.2016 - 08:45:50

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud