Neste kamp
Kongsvinger - Åsane
31.05.2020, 18:00
Forrige kamp
KFUM Oslo - Kongsvinger n - n
24.05.2020, 18:00
Glasskula: Kongsvinger - Åsane
Sommerferien er få dager unna for spillere og støtteapparat. Men først skal tapet fra serieåpningen borte mot Åsane revansjeres.


KIL ble fullstendig tatt på senga i serieåpningen i år. 3-0 til hjemmelaget sto det på uret da dommeren blåste av oppgjøret Åsane-Kongsvinger. Alle trodde på forhånd at KIL skulle vinne, inkludert spillerne. Slik ble det ikke.

Søndag kommer Åsane på besøk. Endelig skal bergenserne få spille på en skikkelig bane.

Åsane må sies å ha overrasket i år. Mange spådde laget ned, men i dag ligger laget på kvalikkplass, med 25 poeng. 4 poeng foran KIL. Sist helg viste Åsane at tabellposisjonen ikke er tilfeldig. Laget slo serielederen og skuespillerne fra Kristiansund 2-0.

KIL derimot gikk på et 3-2 tap i Grimstad. Selv om 3-2 høres ut som en jevn batalje, våknet ikke KIL før det sto 3-0 i dommerboka. Og makan til kjedelig kamp skal du lete lenge etter. Spesielt fra KIL sin side.

Men, nå skal vi se fremover. Først til søndagens kamp mot Åsane. Der forventer vi et KIL-lag som tar regien fra første spark på ballen, og at flere av spillerne som ikke fikk starte sist kamp er tilbake i startoppstillingen. VI har et håp om at Røyrane, Richardsen og Güven starter.

Vi tar i denne spalten også en liten titt på hva som kan skje de neste ukene. De er interesse fra større klubber rundt Martin Ellingsen. Ingen må bli overrasket, eller kreve Nystuen i galge på rådhusplassen, om elverumsingen blir solgt. KIL skal være en klubb som utvikler unggutter og tjener penger på videresalg. Det vil også være et viktig signal for klubben til unge talenter, at her utvikler vi dem og lar de få realisert sine drømmer og å klatre videre.

Vårsesongen har vist at OBOS-ligaen i år også blir jevn. Skal KIL henge med videre må vi prestere bedre og svingningene mellom topp- og bunnivå må bli mindre. Selv med mange gode enkeltspillere mangler troppen fortsatt rutine og muskler, spesielt på midten. Vi håper Nystuen bruker sommeren godt og forsterker med tre spillere; en skikkelig goalgetter, rutinert ballfordeler på midten, og en forsvarsspiller.

Vi er også spent på hva KIL gjør med dagens leiesoldater. Unggutten fra Godset tror vi blir ut sesongen – minst. Grekeren viste scoringsteft de første kampene, så var det stopp. Vi tror han kjøper en ny lonely Planet-bok og reiser videre.

Så tilbake til det som denne spalten skal være; en titt inn i glasskula før påfølgende kamp. Vi tror KIL reiser seg etter søndagens tap og sikrer sommerferien med tre nye poeng. 2-0 til KIL. Mål; Güven og Røyrane.
Del på facebook
Kommentarer


KIL er gode nok framover, skåret nest mest av alle. Men slipper inn nesten like mye. Det er defensivt det svikter.
Av ivo på 10.07.2016 - 10:07:18

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud