Neste kamp
HamKam - Kongsvinger
03.07.2020, 20:30
Forrige kamp
HamKam - Kongsvinger n - n
03.07.2020, 20:30
Glasskula: Mjøndalen - Kongsvinger
Nok en gang skal vi vise muskler mot et av lagene som før sesongen var tippet i toppen av OBOS-ligaen. Denne gang står Mjøndalen for tur. På bortebane.


Det har gått litt trådt for de røde og hvite den siste tiden. Poenget borte mot dumpekandidat Kisa for snaue to uker siden ble reddet etter taktiske grep av Pimenta. Tapet 1-2 mot Fredrikstad, kommer etter en jevn batalje.

Overraskende er det at fansen allerede nå begynner å bli kritiske til KIL og etterspør flyten fra i fjor og arbeidsmoralen fra treningskampene. Joda, KIL var overlegne i 2. divisjon, og ja KIL hadde noen solide treningskamper. Ingen av våre motstandere gikk i kjelleren etter å ha tapt pre-season kamp mot KIL. Hvorfor? Fordi poeng ikke deles ut i treningskamper.

Vi må ikke glemme at KIL spilte breddefotball sist sesong. I år er det toppfotball som gjelder. Det er forskjell på disse to divisjonene, og KIL har ikke nevneverdig forsterket stallen fra i fjor.

Derfor bør vi ikke være så overrasket over at ting går litt opp og ned. Vi ligger foran samtlige av de andre lagene som rykket opp.

At vi vant 5-1 over Mjøndalen i sesongoppkjøringen er det ingen som bryr seg om på søndag. Hjemmelaget fikk seg nok en aha-opplevelse sist lagene møttes sist. Den opplevelsen vil de ikke ha igjen.

Det ble ett-mål tap mot Fredrikstad sist helg. 2-1 sto det til østfoldingene da dommer Bjørn Hansen blåste av kampen. Resultatet synes vi var greit ut fra kampbilde, derimot kan stille store spørsmålet ved det defensive spillet ved begge baklengsmålene. Til oppgjøret mot Mjøndalen må KIL tette igjen bak. 13 baklengsmål på 6 kamper er ikke bra.

Selv om KILs forsvarsmur må tettes til helgens seriekamp, må må også tas ytterligere tak fremover på banen. Flere har etterlyst flere pasninger i fremover, i stedet for de evig mange tversover pasningene. Spillet har gått for sakte fremover og presset har til tider vært lavt.

Men Pimentas menn har flere ganger vist at de kan. Men den ujevne prestasjonen til KIL kjennetegner ofte nyopprykkede lag. At Nystuen tar tak vet vi. Men det er åpenbart at KIL savner midtbanesjefen fra i fjor; Tommy Edvardsen. Det er denne erfarne dirigentene i savner for å holde trykket oppe.

Når sesongen nærmer seg halvspilt er tiden inne for karantener og skader. Güven måtte forlate bane sist helg, og i skrivende stund kjenner vi ikke til om han blir klar til helgens kamp. Ørjan Røyrane er heller ikke spille klar etter lang tids skadefravær. Holter pådro seg sitt tredje gule og må stå over. Vi er spent på hvordan Pimenta løser det. Vi kunne tenke oss å se Nystuen i en defensiv midtbanerolle.

Vi tror det blir en tøff kamp for KIL-gutta borte mot Mjøndalen. Bruntrøyene vinner 3-1. Moldskred scorer for KIL.Del på facebook
Kommentarer


2.div er definert som toppfotball, ikke breddefotball. Og i et av Nachspielene på kil.no med Holth og Nystuen snakkes om å etablere seg blant de 15-20 beste i landet. Så da skaper man forventninger, og ingen kan da klandres for å rope opp.
Av ivo på 23.06.2016 - 21:24:18

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud