Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
13.07.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsø 0-2
06.07.2020, 18:00
Glasskula: Levanger - Kongsvinger
Hvem har egentlig hørt om fotballaget Levanger? Stadig flere er i ferd med å få opp øynene for det som kan kalles OBOS-ligaens største overraskelse så langt i år.


Laget fra Nord-Trøndelag har tatt ligaen med storm og ledet serien i noen runder. Men etter to strake tap er laget nå nede på 3.plass med 19 poeng – seks foran KIL. Tapene kom hjemme mot Ranheim (1-2), og et magaplask av et 5-0 tap borte mot KFUM.

Nord-trønderne stiller med et sterkt tropp. Flere av spillerne har erfaringer fra RBK og Ranheim. Spissen Jo Sondre Aas (x-RBK) står med fem fulltreffere på ni kamper. Mange vil også dra kjensel på en rødhåret stopper med navn Petter Verner Rønning, som fikk et lite fotballgjennombrudd i KIL. Ifølge personer som følger Levanger tett holder han fortsatt Tippeliganivå og har vært banens ener i flere kamper. En annen å se opp for er Bendik Bye som i fjor spilte for Ranheim.

Til tross for at laget kjemper helt i toppen er målet fortsatt å kun å bli bedre enn i fjor. Da endte Levanger på 9.plass.

KIL kommer til Moan kunstgress med tre strake serietap. Til tross for tapene, har kampene vært jevnspilte. KIL tok seg onsdag videre til cupens kvartfinale ved å slå Brattvåg 1-0. Resultatet skulle tilsi en jevn kamp, men faktum er at KIL dominerte kampen men sleit med å komme til de store sjansene.

Men mot Levanger må KIL-laget heve seg tre hakk skal man ha mulighet til å ta med seg poeng i kampen om kvalikkplassen i ligaen. Vi er nødt til å skape flere sjanser og sette disse.

Suslov pådro seg dobbelt gult mot Sandnes, og må stå over. Vi tror dette det dermed er duket for at unge Ovlien får årets første seriekamp fra start. Levanger har ingen suspensjoner eller skader.

Det er nok duket for at Moldskred er å finne i startelleveren. I onsdagens kamp startet han på benken. Mot et aggressivt Levanger trenger vi det kontringssterke Osingen.

Vi tror ikke Dadjo får fornyet tillit etter å ha blitt byttet ut i cupkampen. Han er god til å vinne baller på midten, men så er det dessverre stopp. Totalt ufarlig foran 16-meteren. Mannen var god i treningskampene i år, og det fremstår noe merkelig at han ikke har klart å holde på formen.

Glasskula tror på en tøff kamp blant duskeregn, knott og mygg i Levanger, og KIL til slutt klarer 1-1 etter mål av Güven.
Del på facebook
Kommentarer


Jo, men Dadjo gjør mye bra ute på bana. Ikke alle må være avsluttere i et lag.
Av ivo på 29.05.2016 - 13:40:10

Per Verner Rønning, ikke Petter ;)
Av Besserwisser på 27.05.2016 - 09:39:29

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud