Neste kamp
Kongsvinger - HamKam
25.09.2020, 20:30
Forrige kamp
Lillestrøm - Kongsvinger 2-0
21.09.2020, 18:00
Glasskula: Kongsvinger - Jerv
Tøffe kamper står i kø i årets sesong. Søndag kommer Sørlandslaget Jerv på besøk. Det er klart for en skikkelig rovviltkamp kamp på Gjemselund; Grevlinger mot Jerver.


KIL tok med seg ett fortjent poeng fra borteoppgjøret mot Hødd sist søndag. 2-2 sto det på måltavla til slutt. Vi mener resultatet gjenspeilet kampen, selv om slurv i KIL-leiren ble straffet med to baklengs.

Det skal sies at dersom KIL spiller like god offensiv fotball på bortebane i år som mot Hødd, taper vi ikke mange kamper utenfor Kongsvinger. Det var mye vilje og gode løp. Litt mer fart på midtbanen, skuddmuligheter og bedre presisjon i avslutningene så scorer vi i bøtter og spann i år.

KILs beste var nok en gang Martin Ellingsen. Men også han har mer å gå på. Det samme har spillere som Nieves og Güven. Sistnevnte syntes vi så slapp ut i perioder. Men det er ingen tvil om at disse spillerne blir viktige fremover.

Når vi nå møter kristenfolket fra Sørlandet til kamp skal vi vise dem at det ikke bare er Jesus som gikk på vannet. Vi mener Güven, Ellingsen og Nieves har det samme potensialet.

Jerv gjorde en god sesong i fjor. Men så er det som oftest slik med de som nesten rykker opp; de mister sine beste. Supertrener Steinar Pedersen forlot laget til fordel for Start etter mye om og men. I tillegg mistet laget divisjonens kanskje beste back Henrik Robstad til Start, mens Ohi Omoijuanfo gikk til Stabæk. Til gjengjeld har laget hentet Arne Sandstø som ny trener og forsterket laget med Ulrik Berglann (Bodø/Glimt) og Tonny Brochmann (Sandnes Ulf).

Flere aviser har tippet at Jerv kommer til å slite med å holde plassen i år. Etter tre kamper er laget a poeng med KIL, etter å ha slått Ranheim i serieåpningen 2-1, 2-0 tap mot Kristiansund i andre runde, for så å klare 1-1 mot KFUM hjemme i sist runde.

Nå venter en vanskelig bortekamp for laget fra Grimstad. KIL har ikke tapt på Gjemselund på over ett år. Den statistikken er det ingen lag i de to øverste divisjonene som kan titulere seg meg.

Ifølge den eminente statistikken til fozzum.com har vi møtt Jerv tre ganger tidligere. To ganger borte og en gang hjemme. Jerv står med to seire på hjemmebane. På Gjemselund har laget aldri tuktet oss. Tre spillere har spilt både for KIL og Jerv; brødrene Risholt og Than Tran.

Vi tror statistikken holder seg, og fansen kan synge at Güven, Nieves og Ellingsen går på «vatten». Glasskula ser en komfortabel 3-0 seier til KIL. De tre nevnte vise menn står for målene.

Pimenta gjør få endringer på laget. Vi tror Dadjo henvises til benken, mens Røyrane igjen er med i stat-elleveren.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud