Neste kamp
Lillestrøm - Kongsvinger
21.09.2020, 18:00
Forrige kamp
Lillestrøm - Kongsvinger n - n
21.09.2020, 18:00
Glasskula: Åsane-Kongsvinger
Ventetiden er over. KIL er tilbake i fotball-Norges nest gjeveste liga. Til helgen setter KIL-spillerne kursen mot Bergen. Det er tid for serieåpning mot Åsane.


Søndag sparkes OBOS-ligaen i gang for KIL sin del, borte mot Åsane, som i fjor berget plassen med et nødskrik i helt på tampen av kampen.

KIL derimot var overlegne i 2.divisjons avdeling 1. Allerede før St.hans var KIL på alles lepper da det var snakk om hvilket lag som kom til å rykke opp. Slik ble det også. KIL surfet gjennom serien og vant til slutt med 20 poengs margin til Elverum som endte på den betydningsløse 2.plassen. Hele fjorårssesongen var en maktdemonstrasjon fra KIL sin side. Opprykket var aldri truet.

Nå er samtlige treningskamper unnagjort, og KIL har imponert mot lagene vi skal møte i seriesammenheng. Optimismen rår på Kongsvinger, og OBOS-motstanderne har virkelig fått øynene opp for Pimentas menn.

Forventingene i Kongsvinger er store, spesielt etter at KIL resignerte kontrakter med nøkkelspillerne fra fjorårets opprykkslag. Det er få som tviler på at Mikel, Moldskred og Røyrane vil sette preg på serien i år. I tillegg til Adem Güven som vendte hjem til Vinger i fjor sommer. Han kommer til å bli superviktig dette året.

Men vi skal ikke glemme at det er stor forskjell på 2.divisjon og 1. divisjon. Vi skal heller ikke glemme at KIL ikke har hentet inn nevneverdige forsterkninger fra i fjor. To nykomlinger finner vi i årets KIL-stall; stoppere Suslov fra Russland og spanjolen Daniel Rojas fra Sundet.
Ja, det er gode spillere, men noen merkbare forsterkninger vet vi enda ikke om de vil vise seg å være. KIL har også mistet spillere som Yabre, Edvardsen og Solum som alle har solid erfaring fra OBOS-ligaen.

Fraværet av forsterkninger kan tyde på at Pimenta og resten av den sportslige ledelsen er fornøyd med de spillerne man har. Samtidig vet vi at det finnes midler til å forsterke stallen om det skulle bli nødvendig, og det er fult mulig at det kommer inn flere spillere på kontrakt før overgangsvinduet stenger ved midnatt torsdag 31. mars.

Generalprøven mot Strømmen viste at KIL er på rett spor. 2-1 mot et lag vi alltid har slitt med å slå er ikke galt. Men vi fikk også se hvor sårbare KIL kan være. Etter at Pimenta omrokerte på laget, og beina begynte å bli slitne, lot vi Strømmen kommer mer og mer inn i kampen. Og Strømmen kommer ikke til å være noen opprykkskandidat i år for å si det slik.

Så tilbake til KILs første motstander for sesongen - Åsane. Laget fra bydelen som er mest kjent for å romme IKEA. Åsane overrasket mange i innledningen av sesongen i fjor. En periode lå de på 2.plass i serien, men så gikk det virkelig i utforbakke.

Åsane har verken imponert i treningskamper eller på overgangsmarkedet. De har hentet inn spillere, men få av disse skremmer vannet av motstanderne. Unntaket er Peter Aase som er leid ut av Sogndal. De fleste drar kjensel på navnet. Aase spilte for Florø frem til sist sommer.

Vi tror på en serieåpning slik den pleier å være; jevn, nervøs og uten det altfor store finspillet. Glasskula tror KIL stikker av med komfortable 2-0 seiere i Åsane.

Målscorere: Güven og Moldskred.
Del på facebook
Kommentarer


Guven er vel skadet, på ubestemt tid ifølge Glåmdalen
Av ivo på 02.04.2016 - 11:12:03

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud