Neste kamp
Moss - Kongsvinger
14.08.2021, 16:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Hødd 1-0
04.08.2021, 18:00
Hva gjør du nå Erik Holtan?
I vår nye spalte mimrer vi litt med gamle KIL-spillere. Først ut er ingen ringere enn legendariske Erik Holtan, som voktet KIL-buret i 5 sesongen. Nå har han lagt både hanskene og røykpakka på hylla.


Spillere kommer og spillere går. Noen glemmes så fort de er ute av portene på Gjemselund. Andre har fått en legendestatus. Tidligere KIL-keeper Erik Holtan er en av legendene fra laget som tok sølv i Eliteserien i 1992, og som holdt på å slå selveste Juventus ut av UEFA-Cupen.

Erik Holtan var mannen som alltid tok seg tid til KIL-fansen. Slik er det fortsatt. Vi sendte han en mail for å høre hvordan det går med han. Det tok 20 minutter før han svarte. Mitt i pausa i kampen Brann-Odd.

Det er gått noen år siden du forlot Gjemselund som spiller. Hva gjør du nå?

- I dag er jeg spillerutvikler i Telemark Fotballkrets og er i tillegg UEFA A veileder (trenerutdanning).

-Jeg har et fint forhold til KIL, og har en del kontakt med Jørn Karlsrud og Johan Martin Lianes den dag i dag. Var på Gjemselund for 3 uker siden på 50-årslag. Det var ikke så mye fysisk aktivitet da, Kun festing og feiring av Jørn Karlsrud.

Holtan kom til KIL fra Odd som 21-åring, og dette var starten på en karriere som skulle inneholde seriesølv og UEFA-cup spill med KIL. Senere ble det cup-gull med Odd og dertil mer Europa-spill. En lang karriere som også ble kronet med 6 landskamper. Holtan fikk respektable 95 kamper i KIL-trøya, inkludert 4 europa-cupkamper.

Han forlot KIL i 1994 til fordel for Odd. Senere Holtan for Moss, i tillegg til et kort låneopphold i Bryne.

Vi spør keeperlegenden hva som var størst; sølv i serien seks fattige poeng bak RBK, i deres storhetstid, eller gull i NM for Odd.

- Det er vanskelig å sammenligne cupgull og seriesølv. Begge deler var fantastiske opplevelser. Sølvet var starten av karrieren og cupgullet var da jeg var litt eldre og tyngre. Begge pokalene har hedersplass i stua.

- Mitt klart beste minne fra tiden i KIL er jo sølv sesongen i 92. En fantastisk sesong for en ung keeper. I tillegg så kommer jo europacupen som også aldri blir glemt.

- Når vi spør fansen om tidligere KIL-keeper som har gjort inntrykk nevnes du før storheter som Svein Ystnes, Ole Arvid Langnes og Tore Krogstad. Hva er grunnen til at du har fått legendestatus i KIL?

- I forhold til min eventuelle popularitet så vet jeg ikke. Kanskje fordi jeg jeg hadde en god dose selvironi. Når man trives et sted så er man jo som regel i godt humør.

Det sies at du var glad i en blås og at du gjerne tok deg en røyk i pausa. Stemmer det Erik?

- Litt røyk ble det vel. Aldri i pausa, men etter kampene var det opptatt på toalettetet…. Har faktisk slutta nå, sier Holtan og avslutter intervjuet med følgende melding til KIL-supporterne:

- Til KIL-fansen vil jeg si lykke til med sesongen og vi krysser fingrene for en god sesong. KIL har fortsatt en stor plass i fotballhjertet mitt. Alltid hyggelig å være på Gjemselund. Masse flotte mennesker i klubb og by.

Spillerfakta i denne saken er hentet fra www.fozzum.com

Foto: kil.no

Skribent: Lars Joakim HanssenDel på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud