Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
13.07.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsø 0-2
06.07.2020, 18:00
Glasskula KIL - Sogndal
Saft og kylling

Dette blir en helg med den salige kombinasjonen kylling og saft.

Før saftkokera løper utpå Gjemselundmatta arrangeres det Anderace i Glomma. Glasskula kan ikke helt se noen favoritter i dette anderacet, men supporterklubben burde vel stille sterkt med sine 50 ender. De siste anslagene er at det søndag blir over 1500 \"kanaries\" i Glomma. Så mange kanarier har det vel ikke vært uti elva siden et halvt Lillestrømlag ble finta ut i Glomma av Trym Bergmann i 5-2 seieren mot kanariene fra Lillestrøm i 1992.

Men tilbake til det som skjer etter Anderacet. Kamp mot Sogndal. Et lag vi har møtt ganske mange ganger de siste 25 årene. Cyberverdnens mest interessante statistikk side www.fozzum.com/kil kan fortelle oss at vi har møtt Sogndal 24 ganger siden 1983. I vår tapte KIL 3-0 i saftbygda. Nå er det tid for hevn. Og hjemmestatistikken mot Sogndal er ganske interessant: KIL har vunnet 8, 4 har endt uavgjort og ingen tapte hjemmekamper noensinne mot Sogndal!

Sogndal har etter en del års opp og nedrykk mellom Tippeligaen og 1. divisjon nå slått seg til ro på nest øverste nivå. De ligger før helgens rundt på en 7. plass med 35 poeng. Akkurat langt nok over nedrykk til at man vel kan si at de har sikret plassen. Og såpass langt bak lagene over at de neppe avanserer. Hjemmestatistikken til Sogndal er ganske god, bortestatisikken er ganske dårlig.

KIL fortsetter å imponere denne høsten. Nå ligger KIL på 5. plass med 44 poeng, 4 poeng bak Moss. Og 8. poeng bak Glimt på kvalik! Så lenge det er matematisk mulig må man titte opp på kvalikplassen.

John Pelu er tilbake etter soning, denne gangen er det Carl Erik Torp som må stå over pga gule kort. Kamark er i følge kil.no fortsatt skadet. Dette tilsier at disse 11 starter mot Sogndal:

Månsson - Strømnes, Guiomar, Ryen, Smolinski - Stormoen, Sylling Olsen - Pelu, Lindau, Holtet - Samuelsson.

Rapportene sier at Holtet spilte veldig bra sist og beholder plassen på laget. Med Pelu tilbake og Torp ute skyves derfor Sylling inn i banen og tar plass sentralt med Stormoen. Et alternativ kan være å putte Fremming inn ved siden av Stormoen, men hvem i all verden skal ut på benken da? Thomas Berntsen har virkelig noen delikate utfordringer når han tar ut laget. Stallen er svært sterk når de fleste er klare til kamp.

Saftkokera er kjent for å være tøffe, og Håvard Flo er vel den tøffeste av dem alle og skal gi KIL forsvaret noe å bryne seg på. Samtidig svarer KIL med Pelus fart og terroregenskaper overfor forsvarspillere. Vi tror fart og teknikk slår de som tror de er tøffe. Men Flo kommer til å lage trøbbel på dødballer. Hans to mål holder derimot ikke ettersom KIL lager tre. Samuelsson, Pelu og Holtet gjør KILs mål. 3-2 til KIL altså.Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud