Neste kamp
Lillestrøm - Kongsvinger
21.09.2020, 18:00
Forrige kamp
Lillestrøm - Kongsvinger n - n
21.09.2020, 18:00
Glasskula: Kongsvinger - Strindheim
Barneskirenn!?


Kun tre dager etter en forrykende cupkamp mot Sandefjord er det klart for kamp igjen.

Med Yabre og Nieves tilbake og et tippeligalag på den andre banehalvdelen viste laget mye av det som har vært typisk for sesongen så langt. KIL er virkelig gode når alle trykker til. Vi burde helt klart ha vunnet cupkampen ut fra sjanser og spill, men som kjent kan fotballkamper være svært urettferdig av og til.

KIL har vist noen svakhetstegn de siste kampene. Laget har manglet litt av gløden fra den fenomenale starten på sesongen, og har også blitt preget av en del skader. Det er lett å bli bortskjemt. I serien har vi fortsatt kun ett tap og seks seiere. Vi har vist at det er et helt annet lag vi mønstrer i år kontra de siste åra. Derfor bør KIL være tilbake på vinnersporet mot Strindheim. På hjemmebane bør vi dominere.

Glasskula er likevel svært spent på hvordan 120 minutter og straffesparkkonkurranse mot tippeligamotstand vil prege laget på lørdag. Mange spillere vil nok være litt tunge i beina etter cupdramaet, og har kanskje pådratt seg noe smårusk. Selvtilliten bør imidlertid være ganske høy med tanke på hvordan vi høvlet over laget to divisjoner høyere.
Det er likevel grunn til å ta Strindheim på alvor og KIL må på ingen måte ta seieren på forskudd.

Strindheim er et lag KIL har møtt med ujevne mellomrom. Høydepunktet til trønderne var i 1984 og 1995 da de spilte i øverste divisjon. I 84 vant KIL 3-0 hjemme og 1-2 borte. Mens i 95 vant vi 1-3 borte og hele 5-1 hjemme. Mellom disse toppsesongene har det vært mye opp og ned for Strindheim, og de kan beskrives som et heislag spesielt på 90-tallet. Fram til 1993 var Strindheim regnet som det nest beste laget i byen etter Rosenborg. Senere har Nardo og Byåsen med flere vært utfordrere.

Den mest kjente spilleren i klubben er Rissaværingen Gøran Sørloth (også beryktet som en god møtende spiss). Sportslig leder i klubben er ingen ringere enn Luftens Baron: Jan Ivar Mini Jakobsen.

Strindheims hovedtrener er vår alles kjære John Pelu som var en supporteryndling og giftig angrepsvåpen da KIL rykket opp i Tippeligaen i 2009. Det er liten grunn til å tro at vi får se Pelu utpå Gjemselundmatta denne gang, men han har faktisk vært innpå som innbytter i år. Det er all grunn til å tro at John Pelu har lyst til å vise sitt gamle publikum at han kan mer enn å score mål.

Strindheim er nyopprykket fra 3. divisjon i år. De åpnet sesongen med tre uavgjorte kamper, men vant mot Blink og Molde 2. Etter det har det blitt uavgjort mot Dala og Elverum. Strindheim er med andre ord ubeseiret i liket med KIL. Laget ligger på en delt 4. plass sammen med Florø og Skamma.

Glasskula tror at KIL gutta vil slite med litt trøtte bein og at det kan bli en tøff kamp. Spiller vi som vi gjorde mot Sandefjord på onsdag så blir dette et barneskirenn. Men nå som Strindheims Petter Northug visstnok skal satse på langløp, kan det symbolsk nok også bli et Vasalopp.

Undertegnende er skeptisk og frykter et uavgjortresultat ala 1-1. Men siden man jo må være evig optimist som KIL supporter slår vi fast at KIL vinner 2-1. Og det kan gjerne være selvmål av både Mini og Pelu som avgjør bare vi vinner.
Del på facebook
Kommentarer


Takk for rettelsen. Det var da pokker så fort tida går...
Av Glasskula på 05.06.2015 - 18:56:36

Noen faktafeil her, John Pelu var her i 2006/2007. Og KIL er ikke ubeseiret, vi tapte sist helg mot Molde 2.
Av HT på 05.06.2015 - 18:31:41

Huff, håper ikke Sørloth er i form i morra!!!
Av Trond på 05.06.2015 - 16:36:40

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud