Kongsvinger - Mjøndalen 1 - 0
24.03.2024, 15:00 Treningskamp
Glasskula: Kongsvinger - Follo
Veien til Ullevaal fortsetter med oppgjør mot et OBOS-lag i midtuka.

Follo er et lag KIL har møtt mange ganger de siste årene. Sist gang vi møttes i seriespill var i 2013 da vi tapte 2-1 borte, men vant solid 4-0 hjemme. Historisk er KIL en gigant i forhold til Follo, men blåtrøyene har klarte noe KIL aldri har maktet, nemlig å spille cupfinale. I 2010 ble de cupaskeladder, men tapte for Strømsgodset i finalen.

Klubben som ble stiftet i 2000 har hoppet opp og ned mellom 1. og 2. divisjon flere ganger, og har i senere år også vært i medias søkelys i forbindelse med økonomisk rot og kampfiksingsskandaler. Laget har startet årets sesong solid og tapte ikke før i forrige serierunde da de spilte 3-1 borte mot Levanger. De ligger nå på delt 2. plass i OBOS-serien med like mange poeng som Brann, Sogndal og Hødd.

Vi må forvente at dette blir den vanskeligste kampen til nå denne sesongen. Det blir en slags sannhetens øyeblikk på hvor gode KIL egentlig er for tiden. Det vil være smått utrolig hvis Follo ikke klarer å skape en eneste sjanse på oss i løpet av 90 minutter.

KIL har imidlertid virket så solide at det blir svært spennende og interessant å følge denne kampen. Kan KIL være like gode defensivt som hittil og komme på hurtige kontringer som sist mot Byåsen, ja da kan alt skje. Kollektiv innsats og kreativ angrepsspill vil være viktig i denne kampen. Med den gode formen KIL har vist til nå tror Glasskula det er fullt mulig å slå Follo og ta seg videre til 3. runde.

Follo som lag bør på papiret være bedre enn KIL. En spiller vi må være veldig oppmerksom på er Alexander Ruud Tveter som scorer mye mål og har erfaring gjennom mange sesonger på laget.

Kampen blir fartsfylt og sjanserik. Stillingen etter 90 minutter blir 1-1. Heldigvis scorer KIL mål i ekstraomgangene og vinner 2-1 til slutt.