Neste kamp
Kongsvinger - Åsane
31.05.2020, 18:00
Forrige kamp
KFUM Oslo - Kongsvinger n - n
24.05.2020, 18:00
Glasskula: Fu/Vo - Kongsvinger
Der elvene møtes!


Tidlig på 90’ tallet med ferskt førerkort i lomma begynte glasskulas representant å kjøre til Gjemselund med jevne mellomrom. Lite viste jeg da at den sjarmerende lille gressbana med mini tribune en dag skulle være vår første motstander i NM. Ofte stoppet vi der og lekte med ball etter kamp for å gjøre det samme som Karlsrud og Riisnæs nettopp hadde gjort mot RBK, VIF og LSK, med en ball kjøpt på Esso ved skysstasjonen.

I dag må vi pusse litt på den glasskula, den er litt uklar etter noen år for langt ned i divisjonene for en klubb med KILs meritter. Vi må passe på at kula ikke slår sprekker. Men langt inne i kula skimter vi ett nytt håp, en spennende trener fra Portugal som får spillerne til å yte maksimalt. Glasskula tror vi forsøker oss med de samme 11 som i seriestarten.

I 1967 fant klubbene Funnefoss og Vormsund ut at de skulle slå seg sammen. Fu/Vo er en klubb som ga oss mannen som putta mot Juventus. Ingen ringere enn Geir Frigård starta sin fotballkarriere her og trente headinger på en ball som hang i trappa hjemme hos mor og far. Også Tommy Grønvold var innom her før KIL, om en ikke like merittert som Frigård men han fikk over 60 kamper for KIL. Fozzums eminente statistikk kan bare vise til ett tidligere offisielt møte mot Fu/Vo, også det var 1. runde i NM. I 1983 vant KIL 1-0. I stallen har de Andreas Sanderud med en fortid på yngre lag i KIL. Årets Fu/Vo har startet sesongen med en seier, men sist runde tapte de hjemme mot Skedsmo 1-4. En misfornøyd trener håper nok på penere sifre mot KIL, men glasskula tror vi skal gjøre det hakket bedre og tror vi går av banen med 4 mål til oss og 0 til vertene. Solum og Nieves setter inn to mål hver.

En ting er sikkert, Funnefoss og Vormsund er første hinder på vei mot Ullevaal og det er også i riktig retning!
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud