Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
13.07.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsø 0-2
06.07.2020, 18:00
Glasskula KIL - Molde
Neppe besøk fra Røkke denne gangen idet han visstnok er på "ferie"

Talbelltopper og opprykksfavoritt Molde er det neste laget vi ønsker velkommen til Gjemselund.

Molde er et lag KIL har møtte mange ganger de siste 23 årene. Men nå begynner det å bli noen år siden forrige hjemmemøte med Molde. Senest i 1999 der KIL tapte 2-3 på hjemmebane i snøstorm på Gjemselund. Nå vil vel noen observante KIL supportere huske at vi også i 2003 møtte Molde i seriekamp... 2. laget..! Å møte Molde 2 i seriekamp er en grov fornærmelse mot KIL og vi lar derfor den ligge. Det er de ordentlige kampene mot Molde som gjelder.

Første gang lagene møttes på Gjemselund var i 1984. Den kampen endte 1-1. Men den mest minnerike kampen er vel fra året etter. Da sto det også 1-1 rett før slutt av kampen. Molde kjempet mot nedrykk og trengte desperat poeng. Men en merkelig situasjon oppstår helt på slutten. Moldes keeper skal sette i gang spillet og sender ballen i retning Molde-stopper Ulrich Møller som plukker opp ballen inne i 16 meteren! Møller hadde oppfattet at dommeren hadde blåst for frispark til Molde og plukket opp ballen for å legge den til rette. Men dommeren hadde aldri blåst frispark, dommeren mente ballen var i spill. Og når man da plukker opp ballen som utespiller inne i 16 meteren ja da blir det straffe! Glasskula har vage minner om at det ble et voldsomt spetakkel før man fikk tatt straffa. Minner om en rasende Molde trener som stormet banen dukker opp. Vaktmannskapene måtte taue han av banen igjen. Og straffen? Jo den satte Vidar Sanderud som vanlig sikkert i mål slik at KIL vant 2-1. Mediene skrev i etterkant om at Sanderud burde bommet med vilje (!). Men vi vet alle at Vidar er rød tvers igjennom og aldri ville gjort sånt.
(Denne kampern er i tillegg til hjelp fra boka KIL - 5 år i 1. divisjon og fozzum.com/kil gjengitt av en som da var en liten snørrunge som var mest opptatt av kiosken i det stadiet av sitt liv, så gjengivelsen er nødvendigvis ikke helt korrekt. Men likevel ganske nær sannheten)

Siden den gang har vi møtt Molde jevnt og trutt. KIL har vunnet 6, spilt uavgjort 5 og tapt 6 ganger mot Molde på Gjemselund.

KIL er i knallform for tiden og har befestet sin posisjon på øvre halvdel av tabellen. Og poengene kommer jevnt selv om man så og si alltid mangler en spiller som er ute med rødt kort. Denne gangen må mål-Peter Samuelsson hvile. Noe som gir litt hodebry for Berntsne og co i forhold til spissplassen. Når det gjelder skader er John Pelu tilbake etter smellen han fikk sist. Alle håper selvsagt at vi får ha Pelu på banen i 2x45 denne gangen.

Berntsens 11 blir da:
Månsson - Kamark, Guiomar, Ryen, Nilsen - Strømnes, Stormoen, Torp - Pelu, Lindau, Sylling Olsen

Kampen blir fartsfylt med to lag som vil og er gode til å angripe. Glasskula kan se at KIL nok en gang plukker med seg poeng og at kampen ender 2-2. John Pelu scorer selvsagt. Samt at Patrick Holtet kommer inn som inbytter og vise fram skuddbeinet sitt.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud