Stabæk, Nadderud
04.05.2024
Glasskula Haugesund - KIL
KIL drar søndag til vestlandet med støle supportere på slep.

For 7. gang skal KIL spille bortekamp mot Haugesund. Første gangen det skjedde var i 1997. Da endte kampen 3-3 etter at KIL lå under 3-1 til det gjensto to minutter!

Men den kampen de fleste som henger på forumet og Gjemselund husker best er nok fra året etter. 1998. Siste serierunde. "Frelseren" Brogeland hadde kommet hjem for å redde KIL fra nedrykk. 250 rødkledde hadde tatt turen over fjellet eller rundt kysten. En supporterbuss gikk fra Kongsvinger og tok kystveien. Mange privatbiler tok turen til Gardermoen. Det var mange som tok luftveien over fjellene.

Før kampstart var status følgende: Ved seier eller uavgjort ville KIL unngå direkte nedrykk og havne på kvalik. Ved Haugesund seier ville det bli motsatt, altså KIL rett ned med Haugesund på kvalik.

Det skulle bli en svært dramatisk kamp i regnværet. Supporterne var overnervøse. I det 44. minutt tok derimot KIL ledelsen ved Andreas Alm! Lettelsen var stor blant supporterne.

2. omgang startet med et press på Haugesund om å score 2. Og de gikk rett i angrep. KIL ble voldsomt presset. Allerede i det 54. minutt utlignet Haugesund. Og kampen var helt åpen igjen. Haugesund begynte å ane at det var mulig å score ett til. De presset KIL enda hardere. KIL var virkelig i hardt vær nå. Og en Langnes i KIL buret sto sitt livs kamp og dro fram den ene superredninga etter den andre. Langnes skulle oppi det hele bli skadet! Supporterne fryktet at han måtte ut for det så veldig alvorlig ut. Men Langnes holdt seg såvidt på beina og fortsatte å ta absolutt alt som kom i hans vei. KIL red utrolig nok av stormen og eksatiske KIL supportere slapp jubelen løs. Det ble samling utenfor garderobedøra hvor Brogeland ble ropt på. Og selvfølgelig ljomet den gamle Gjemselund slageren som vi har måttet kassere i moderne tid: "Vi rykke ALDRI ned"! Vi fikk ett år til i det gjeveste selvskap etter den altfor spennende søndagen i Haugesund.

For å skru tiden 9 år fram igjen, til nåtiden. FKH ligger for tiden på 7. plass på tabellen og har sving en del i år. Men de er sterke hjemme. 6 poeng er det opp til KIL på 5. plass.

KIL fortsatte den fine formen mot Tromsdalen og ga supporterne et nesten fullkomment haraball i 2. omgang mot TUIL. KIL nekter rett og slett å tape for tiden.

Nå er det heller ingen som må stå over på grunn av gule kort og Berntsen har derfor valgmuligheter. Glasskula ser for seg at disse starter i Haugesund:

Månsson - Kamark, Guiomar, Ryen, Nilsen - Torp, Stormoen - Pelu, Lindau, Sylling Olsen - Samuelsson.

Nok en gang blir det jevnt i Haugesund. Kampen ender 1-1 etter mål fra Sylling. KILs gode borteform fortsetter!