Neste kamp
Kongsvinger - HamKam
25.09.2020, 20:30
Forrige kamp
Lillestrøm - Kongsvinger 2-0
21.09.2020, 18:00
Glasskula: Ranheim-Kongsvinger
Søndag venter en tøff bortekamp for KIL, når Aasens menn reiser til Trondheim for å møte Ranheim. Men flere antatt svake lag har sanket poeng i trønderlag i år.


Det ble et skuffende og til dels overraskende tap sist helg hjemme mot Ull-Kisa. KIL hadde som kjent muligheter til å ta sjumilssteg vekk fra bunnstriden med seier. I stedet ble det tap 2-0, samtidig som Strømmen også sikret seg poeng. Dermed er KIL plassert godt ned i kampen om den siste nedrykksplassen.

Vi bruker ikke mye tid på spilt melk, men konstaterer at det massive angrepet som var lovet før kampen uteble. Gjort er gjort, og spilt er spilt, men vi mener flere av lagets spillere har mye å gå på.

Det som er sikkert før helgens kamp er at Hæstad må sone for sitt femte gule kort. Det betyr at backplassen må fylles av andre. Shindikas tid i KIL er over, noe som betyr at en defensiv plass på midten også må bekles av andre. Mulighetene på midten er mange: Nystuen kan flyttes opp som en midtbaneanker for å vinne flere baller på midten, og unge Skårdal har tidligere vist at han er en habil midtbanespiller. I tillegg har vi Ellingsen som gjorde et godt innhopp sist.

Vi våger oss med litt synsing: Tiller Larsen kan gå inn som back. Det gjorde han mot Strømmen og har gjorde seg definitivt ikke bort. Så fall er det også muligheter for å flytte Nystuen opp på midten, sammen med Ellingsen. Vi tror de to kan utfylle hverandre godt. Wigum går så fall inn som stopper. Også Ryen kan bekle backplassen. Selv om eidskogingen begynner å dra på åra, er det fortsatt fart igjen i kroppen. I tillegg har vi unge Adrian Ovlien som en joker. Unggutten er et stort talent og bør få vise seg frem mer.

Glasskula håper også på noen strukturelle endringer fremover. Det var åpenbart at Solum ikke trivdes helt i rollen han ble satt i sist. Vi synes han er bedre som midtspiss og håper han kan brukes som det.

Med andre ord venter vi spent på planen og formasjonen til Stian Aasen, og vi forventer at hele laget tar lærdommen av det smått pinlige tapet sist. KIL har ikke rykket ned selv med tap mot Kisa. Det er fortsatt mange poeng å spille om. Det må vi ikke glemme.

Det er ikke meldt om skader eller suspensjoner hos hjemmelaget. Magnus Blakstad er tilbake etter skade og fikk ett innhopp mot Bryne (3-1 tap på bortebane) sist søndag. Vi tror unggutten er med fra start.

Men oppgjøret mot Ranheim blir tøft. Det har vi sett gjentatte ganger tidligere. En kjapp titt på superarkivet til fozzum.com viser at KIL har til gode å ta poeng fra Ranheim borte. Da legger vi til at lagene kun har to ganger i Trondheim. Faktisk har vi aldri scoret mål der, om vi ser bort fra oppvarmingen.

Skal KIL snu den begredelige statistikken må laget heve seg betraktelig etter Kisa-kampen. Men det blir tøft. Men KIL har tidligere, også i år, vist at de kan overraske. Men da kan vi ikke ha en god og en dårlig omgang. Det skal legges til at lag som Mjøndalen, Hamkam, Bryne og Elverum har sanket poeng bort mot Ranheim.
Del på facebook
Kommentarer


Hvem har skrevet dette? Ryen fart? Nystuen på midten? Wigum inn når han er skadet? Ovlien(16) en joker?
Av Men i alle dager på 10.08.2013 - 23:10:17

Ingen som våger seg på å tippe resultat?
Av Roll på 10.08.2013 - 14:28:28

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud