Kongsvinger - Mjøndalen 1 - 0
24.03.2024, 15:00 Treningskamp
Glasskula: Kongsvinger-Ullensaker/Kisa
Det er tid for høstens første og kanskje viktigste lokalderby, der begge lagene kjemper om viktige poeng i bunnstriden.

KIL tok noe overraskende ett poeng i Sandefjord sist lørdag. Etter å ha gjort helt andre ting enn å spille toppfotball de første 45 minuttene, eksploderte de røde etter pause. Poengdeling i hvalfangerbyen var en grei oppsummering av kampen, selv om det kunne blitt både null og tre poeng på overtid.

Ullensaker på sin side tapte, kanskje ikke overraskende, hjemme mot Bodø/Glimt søndag. Men faktum er at tapet ikke var helt fortjent. Uansett, er det nå fire poeng som skiller KIL og Kisa. En av de andre lagene som kjemper i bunnsikte, Strømmen, vant hjemme mot Bryne og ligger kun to poeng bak KIL.

Skal KIL virkelig kjempe om trepoengeren søndag holder det ikke bare å spille fotball i 45 minutter. Da kreves det full skjerpings i 93 minutter. Minst. Vi må heve oss fra kampen mot Strømmen og førsteomgang mot Sandefjord. Gjør vi det er muligheten for full poengpott stor. Men da er vi også avhengig av at Tuelo og Solum igjen viser goalgettertakter.

Det er ikke meldt om skadene spillere i Kisa-troppen, men laget får tilbake Pål Steffen Andresen etter karantene. Hos KIL er skadesituasjonen status que, og vi gleder oss over at Wigum nå er på full fart tilbake. Vi tror derimot mangel på kamptrening gjør at Aasen satser på Nystuen og Ryen i midtforsvaret. Shindikas kontrakt med KIL gikk ut 1.august, men landslagsspilleren fra Tanzania har valgt å utvide kontrakten til ut uken, og spiller dermed kampen mot Kisa. Dermed får KIL-fansen en mulighet til å ta et ordentlig farvel med han.

Vi tror på en jevnspilt kamp med mye nerver, der lagene føler presset, men likevel har en omgang vær. Glasskula tror på en reprise fra oppgjøret på Jessheim tidligere i år kampen endte 1-1. KILs mål scores selvsagt av Shindika.