Neste kamp
Kongsvinger - Åsane
31.05.2020, 18:00
Forrige kamp
KFUM Oslo - Kongsvinger n - n
24.05.2020, 18:00
Glasskula: Sandefjord-Kongsvinger
Høstsesongen sparkes i gang i helgen, og KIL trenger å sanke ca 16 poeng for å sikre Adeccoligaspill neste år. I lørdagens bortekamp mot Sandefjord er det få som regner med KIL-poeng.


Men faktum er at KIL har hatt et rimelig greit tak på Sandefjord i hvalfangerbyen de siste årene. På de ti siste oppgjørene har KIL senket hvalskuta fire ganger.

KIL avsluttet vårsesongen på den gavmilde måten, med å gi bort to poeng til Strømmen. Kampen som startet med et stor KIL-press ble en kamp der ballen aldri ville inn og de store mulighetene uteble. Mye takket være en midtbane som ikke maktet å sette fart fremover.

Men KIL endte første del av sesongen 18 poeng, og tar laget like mange i høstsesongen spilles det helt sikkert Adeccoliga på Gjemselund neste år.

Før lørdagens TV-sendte oppgjør har skadelista til KIL blitt kortere. Gledelig er det at Wigum er tilbake. Han trenger nok litt mer kamptrening før han trer inn som Nystuens makker. Sist uke signerte Fredrik Pålerud for KIL, på en såkalt amatørkontrakt. Det betyr at odølingen neppe vil få mange kamper i høst. Vi vet heller ikke så mye om ungguttens ferdigheter at vi skal være veldig bombastiske på hva som er hans sterke og svake sider.

Mye tyder på at Shindikas tid i KIL er over etter lørdagens kamp. Og selv om han leverte en kamp langt under gjennomsnittet mot Strømmen, er det mye som tyder på at han spiller fra start i helgen. Vi er spent på hvem som blir Aasens utvalgte. Mot Strømmen lot han Hæstad spille flanke. Vi mener sørlendingen er bedre som back. Glasskula tror dermed Hæstad flyttes ned, mens Skårdal som er tilbake fra karantene tar den sentrale midtbanen sammen med Shindika.

Kantene tror vi bekles av Dadjo og Tuelo. Sistnevnte mener vi gjorde et gode innhopp i siste kamp før ferien.

Det blir en tøff kamp mot en av de sikreste opprykkskandidatene. KILs mulighet ligger i at Sandefjord ikke klarer å sette fart i midtbaneleddet. Dermed kan KIL raskt få kontroll på bakre rekker, og kjøre raske angrep når man bryter.

Lørdagens motstander ligger på fjerdeplass på tabellen, kun ni poeng foran KIL. Vestfoldingene avsluttet vårsesongen med overtidstap borte mot Mjøndalen. I løpet av de siste kampene har laget tapt mot Hødd og avgitt poeng hjemme mot Stabæk.

Hos Sandefjord er Martin Torp ute med skade. Også Aleksander Gabrielsen er ute av troppen mot KIL. Keeper Iven Austbø pådro seg rødt kort i sluttminuttene mot Mjøndalen og lagets sisteskanse er dermed også ute.

Vi tror Sandefjord er for gode for KIL og de blå-hvite vinner kampen 3-1. Solum scorer for KIL.Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud