Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
07.06.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane n - n
31.05.2020, 18:00
Glasskula: Bryne-Kongsvinger
KIL er inne i en hektisk periode. Ikke bare spiller vi mange kamper, men vi møter også flere gode lag. Torsdag skal Hedmarks Stolthet bryne seg på Bryne på Jæren.

Ikke helt uventet gikk KIL på tap mot Sandefjord hjemme sist helg, selv om Glasskula hadde trua på poeng. Håpet om poengfangst forsvant tidlig i matchen. Det som irriterer mest med kampen er at vi pådrar oss flere gule kort. Et lag med en så sårbar stall som KIL har ikke råd til det.

Torsdagens motstander Bryne har i flere år vært middelhavsfarere i Adeccoligaen, men i år satses det på Jæren. Mange tipper laget som outsider i årets liga.

Vi gleder oss til oppgjøret, som virkelig blir en kamp for å sikre poeng. Men vi gleder oss spesielt fordi KIL bør kunne mønstre et godt lag. Solum er på gang og vi mener det kan være gode muligheter for at unggutten spiller fra start.

De siste kampene har vi dessverre sett enkelte svakheter i bakre ledd. I cupkampen mot Nesodden for noen uker siden spilte Nystuen og Shindika sammen som stoppere. Det fungerte bra og Glasskula mener dette bør kunne prøves igjen. Så fall vil det gi rom for Skårdal på midtbanen. Unggutten har fått greit med spilletid i år og har definitivt ikke gjort seg bort.

Bryne kunne sist søndag reise hjem fra Kristiansund med ett poeng i baklomma. Laget ledet 2-0, før det raknet litt på slutten. Likevel ligger laget på en fin 5.plass fire poeng foran KIL. I oppgjøret mot Kongsvinger må jærbuene klare seg uten Marius Lode som pådro seg sitt tredje gule kort mot Kristiansund. På skadelisten finner vi kun Aleksander Midtsian.

KIL på sin side har ingen spillere som skal sone på grunn av kort, men Wigum og Hansen er fortsatt ute med skade.

Det blir en vanskelig kamp for Aasens menn på søndag. Bryne stadion har definitivt ikke vært noen drømmearena for KIL. Ifølge statistikkbanken fozzum.com har KIL kun vunnet to av 14 oppgjør på Jæren. Sist vi vant var i 2007, da Peter Lindaus to mål sikret oss en 2-1 seier. Den gangen spilte Kai Olav Ryen stopper sammen med Johan Guiomar.

Men for å bruke ordene til tidligere KIL-trener Per Brogeland: Statistikk er til for å brytes. Moltzau pådro seg en skade i B-kampen mot Fjellhamar. Det ble spekulert i om det kunne være en alvorlig kneskade. Glasskula kjenner ikke til utfallet av legesjekken i etterkant.

Glasskula tror på en tøff kamp der KIL er sultne på å revansjere de to siste tapene. Vi tipper KIL spiller en taktisk smart kamp, og kjemper seg til seier med sifrene 2-1. Målene scores av Ellingsen og Myklebust.
Del på facebook
Kommentarer


Hva med å prøve Nystuen sentralt på midten og Henry som stopper
Av MikeB på 15.05.2013 - 12:19:36

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud