Neste kamp
KIL - Elverum
06.02.2021, 13:00 Treningskamp
Glasskula: Hødd - KIL
Nok en midtukekamp står for dør. Torsdag reiser KIL til Hødd for å kjempe om viktige bortepoeng. Glasskula gikk på en skikkelig skrell sist søndag. Vi tippet 3-0 tap for de røde og hvite. Aasen og company svarte med å gi oss 2-1 seier. KIL spilte til tider veldig fin fotball og tre poeng mot en av de største seriefavorittene er sterkt. Men det skal også legges til at Fredrikstad var utrolig svake, og fikk totalslakt i egen lokalavis etter kampen.

Men KIL-gutta bør ikke danse for lenge på laurbærene for torsdag er det igjen til for en vanskelig bortekamp på Høddvoll. Hødd er litt i samme situasjon som KIL: Flere mener laget må kjempe for å unngå nedrykk. Og laget må også som KIL ta mye poeng på hjemmebane dersom håpet om Adeccoligaspill i 2014 skal være realistisk.

Begge lagene har så langt overrasket, i positiv forstand, i seriens første kamper. Hødd ligger to plasser foran KIL på tabellen, med ett poeng mer. Laget står med tre seire på rad (Strømmen, Stabæk og Hamkam). Borte mot Strømmen søndag styrte laget kampen fra start til slutt. Det samme gjorde de mot Hamkam. Og det er tydelig at mye av spillet skal gå gjennom playmakeren Standal.

Hødd klarte i fjor å berge plassen med et nødskrik og ny adeccoligakontrakt ble først sikret i siste serierunde.

KIL er i motsetning til Hødd ubeseiret hittil i år. Nå må ermene brettes opp om den statistikken skal holdes. For hjemmelaget er beryktet på hjemmebane.

Skadesituasjonen i KIL er noe bedre enn før søndagens kamp. Patrick Hansen er ute i ca fire uker etter skaden i cupkampen mot Raufoss. Nystuen spilte mot Fredrikstad, men med store smerter. Men alt tyder på at han spiller mot Hødd. Nystuen melder om at han ikke har vondere nå enn i helgen. Det lover bra. Også hardhausen Petter Tiller Larsen melder seg til tjeneste etter å ha slitt med et vondt kne. Vi tipper han går rett inn på laget igjen og skyver Dadjo ut på benken.

Ryen måtte kaste inn håndkledet i helgen på grunn av sykdom. Vi tipper at eidskogingen er klar til kamp igjen.

Gledelig er det at Solum fikk sine første spilleminutter på søndag etter lengre tids skadeavbrekk. Han spilte også mandagens b-kamp og noterte seg med en målscoring. KIL vant for øvrig 3-1 etter en god kamp.

For Hødd sin del er det kun Victor Grodås som er ute med skade. Vi legger til at det er Andreas Lie som vokter målet for Hødd etter at førstemålvakten ble solgt til Molde. Lie som for en del år siden skulle leies ut til Nybergsund fikk seg litt av et sjokk da han så bygda han skulle tilbringe sommerhalvåret. Mannen rakk knapt kjøpe seg en burger i Trysil før han snudde og dro tilbake til Ålesund. Vi forstår han godt.

Ifølge tallknuseren bak fozzum.com viser statistikken jevn fordelig av poengene når KIL har gjestet Ulsteinvik. 4-3-3 viser statistikken i Hødds favør. Dog har det vært jevne oppgjør – dersom man ser på de siste ti årenes oppgjør. De to siste gangene KIL har besøkt øya utenfor Ålesund har glåmdølene tatt med seg alle poengene hjem.

Vi tror på et jevnt oppgjør på Høddvoll der hjemmelaget jager hjemmeseier, mens KIL fortsatt ønsker å være ubeseiret. Ofte har det vært litt tilfeldigheter når kamper spilles på Høddvoll. Det har nemlig en tendens til å blåse kraftig der. Eller som man sier på Hamar: Nordavind fra alle kanter.

Glasskula tror KIL reiser hjem fra Møre og Romsdal fortsatt som et ubeseiret lag, men på Høddvoll må poengene deles. Vi tipper 2-2, der Myklebust og Tuelo scorer for KIL.Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud