Neste kamp
Kongsvinger - HamKam
25.09.2020, 20:30
Forrige kamp
Lillestrøm - Kongsvinger 2-0
21.09.2020, 18:00
Glasskula: KIL - Fredrikstad
Årets tøffeste seriekamp, ut fra papiret, står for dør. Søndag kommer gutta fra Plankebyen på besøk. For et lag med snarlig retur til Tippeligaen er kun seier godt nok. Fredrikstad er ventet et kort opphold i Adeccoligaen etter nedrykket sist høst. De aller fleste medier og forståsegpåere tipper østfoldingene som opprykkskandidat. Med rette. Laget har flere spillere med eliteserieerfaring og –standard.

I fjor hentet Fredrikstad Ranheims storscorer Robert Stene som på 74 kamper for trønderne dunket ballen i må 34 ganger. Fire av disse har for øvrig kommet mot KIL. Lager har også hentet Nicolay Solberg fra LSK. Mens spillere som Mads Hansen, Alex Valencia og Jørgen Horn forlot klubben etter nedrykket.

Sist helg åpnet han årets målkonto og ble matchvinner mot Vard.

Fredrikstad har ikke hatt noen drømmeåpning på årets serie, og står med seks poeng på fire kamper og ligger på 8.plass. Plassen foran KIL. FFK har tapt mot Sandefjord (hjemme) og Bryne (borte).

Både KIL og Fredrikstad har denne uken spilt cup. KIL måtte som kjent ut i ekstraomganger og straffekonkurranse for å slå ut 2.divisjonslaget Raufoss. Fredrikstad brukte én time for å score på 3.divisjonslaget Moss. Kampen endte til slutt 2-0. I den kampen spilte hele åtte spillere som ikke var i startoppstillingen mot Vard sist helg. Dermed har laget spart flere av de antatt bedre spillerne til søndagens oppgjør mellom to store aristokrater i norsk fotball.

KIL hevet seg ikke vesentlig i cupkampen sammenlignet med Hedmark-derbyet sist helg borte mot Elverum, men skapte langt flere sjanser i cupen enn hva man gjorde i forrige seriekamp. KIL stilte uten Espen Nystuen onsdag etter at han pådro seg en smell i søndagens kamp. Vi tror Liasvarten er fit for fight på søndag. Det er derimot stor usikkerhet om Tiller Larsen blir klar igjen etter kneskade. Vi håper det, for de to siste kampene har vist at trønderen er dypt savnet. Solum er på gang igjen etter skade, men rekker ikke søndagens kamp.

Hos FFK er Thomas Holm ute med skade. Det samme er Kevin Durè.

Vi tror på en kamp der KIL-forsvaret får kjørt seg kraftig, og hvor FFK går ut på Lunden for å ta med seg full poengpott hjem. Det tror vi også laget klarer, spesielt om KIL er like gavmilde bakover som man har vist de tre siste kampene, og like lite effektive fremfor motstanderens mål. Det som kan sikre KIL-poeng er maks tur og betraktelig mer effektivitet i KILs avslutninger.

Vi merket oss at trener Stian Aasen tok ut Tuelo i cupkampen fordi han ikke presterte. Det er pluss i boka for den unge treneren. Patrick Hansen som erstattet Tuelo måtte dessverre ut med skade, og er høyst usikker til helgens kamp.

Glasskula tror ikke KIL er så heldige og tror Fredrikstad vinner kampen 3-0.

PS: Det blir på søndag et gjensyn med Håkon Wiibe Lund som er assistenttrener i FFK. Tidligere KIL-trener Trond Amundsen er ikke lenger en del av trenerteamet, men har tatt på seg en jobb som analyseekspert for laget. Også han vil nok være til stede på gamle hjemtrakter på søndag.

PS2: I dag kom også meldingen om at Samir og KIL skiller lag etter flere års samarbeid. Samir vil bli best husket for sine to mål mot Skamma i fjor. To cornere på tre minutter som gikk rett i mål fra cornermerket. Vi ønsker Samir lykke til videre.Del på facebook
Kommentarer


Men feil tok de! ;-)
Av Solørgutt på 07.05.2013 - 09:27:36

Sant så sant. Vinger!
Av Jaggu! på 05.05.2013 - 18:52:29

0-3 ?!?!? Det var vel i overkant pessimistisk fra en supporterklubb? FFK har vel ikke imponert så mye enda?
Av Que Sera Sera på 04.05.2013 - 23:38:29

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud