Neste kamp
Kongsvinger - Åsane
31.05.2020, 18:00
Forrige kamp
KFUM Oslo - Kongsvinger n - n
24.05.2020, 18:00
Glasskula: KIL - Stabæk
Det er klart for nok en hjemmekamp mot nok en god motstander. Lørdag kommer laget som endte sist i fjorårets Tippeliga, Stabæk, på besøk. KIL har åpnet sesongen langt bedre enn mange fryktet etter vinterens treningskamper. I serieåpningen ble Mjøndalen kjempet i senk, og onsdag vant KIL komfortabelt 3-0 borte mot Notodden i cupen.

For de som så cupkampen på Berger kunstgress onsdag fikk se et KIL lag med god flyt, fart og fin fotball. Spesielt før sidebytte. Tre raske goaler gjorde resten av kampen til en transportetappe for teamet til Aasen og Sigernes. Vi la også merke til STORTTALENTET (ja vi trekker frem de store bokstavene) Martin Ellingsen, som med glimrende teknikk og et fantastisk overblikk, spilte ball-i-hatt med Nesodden. 17-åringen var flink til å holde trykket oppe med gode pasninger og fart. Selv om sesongen vil variere for unggutten kommer vi garantert til å få mye glede av han i år. Glåmdalen sammenlignet han med tidligere KIL-stjerne Dag Riisnæs. Vi er enige, men foreslår å kalle han vår egen Lille-Messi.

Fra onsdagens kamp trekker vi også frem svenske Emil Skogh som viste seg frem som en habil og offensiv back. Han gjorde sine oppgaver bra og spilte på det enkle og trygge. Selv om Samir skulle bli kampklar til seriekampen tviler vi på at han vil danke ut svensken.

Dadio fikk sin debut mot Nesodden og leverte en helt grei kamp, fremover på banen. Men vi er usikre på om han får mulighet til å vise seg frem overfor hjemmepublikummet til helgen.

Klarer KIL å holde flyten fra første omgang gjennom 90 minutter på Gjemselund til helgen kan det bli særs morsomt. KIL stiller til helgen med tilnærmet fullt lag. Solum er fortsatt ikke restituert etter skaden, men trener med ball. Samir blir nok å finne i troppen igjen etter måneder med skade. Wigum varmet benken mot Nesodden. Det samme gjorde Ryen. Ikke på grunn av skade, men fordi trenerteamet ønsket å spare sistnevnte til lørdagens viktige hjemmekamp.

Det er ikke store forventinger til helgens motstander, Stabæk, etter nedrykket fra Tippeligaen. Fjorårets nedrykk kom som alle hadde spådd. Elendig økonomi, stadiondegradering og spillerflukt var den endelige oppskriften på nedrykk. Dermed har laget som ledes av Peter Belsvik måtte starte på nytt med langt blankere ark og tom pengebinge. Laget består i dag av mange unge, men sultne, vestkant-gutter.

Bæringene har spilt to seriekamper i år, og står med to poeng så langt. Laget var noe heldig og sikret poengdeling på Briskeby i serieåpningen etter å ha satt inn 2-2 målet på overtid. Sist helgs oppgjør mot nyopprykkede Kristiansund endte målløs e på Nadderud. Onsdag vant laget 5-0 over Ørn Horten i cupen, der tidligere startspiller Mads Stokkelien scoret 3. Han spilte også godt mot Kristiansund, så dette blir en spiller som Nystuen og resten av forsvarsrekka bør passe ekstra godt på til helgen.

Stabæk signerte Martin Andresen foran årets sesong. Den tidligere landslagsspilleren og møbelselgeren har gått skadet lenge, men er nå på vei tilbake. Vi tror ikke han spiller mot KIL. En rekke av spillerne fra fjorårets lag har forlatt Bærum.

Vi tror lørdagens kamp blir jevn, og god, der KIL tar med seg selvtilliten fra de to siste seirene. De som møter opp på Gjemselund vil ikke være vitne til propagandafotball, men en knokkelkamp der begge lagene går på banen for å vinne. Peter Belsvik varslet i lokalavisen Budstikka, torsdag, at det ikke ville bli mye gladfotball i år, men mye Wimbledon-fotball på Stabæk i år. Glasskula drar frem den matematiske formelen og regner seg frem til at to lag som begge går ut på kunstgresset for å vinne, ender opp med å dele poengene, men hvor KIL er nærmest seier. Kampen ender 1-1. KILs mål scores av Ellingsen.

Vi tipper KIL stiller med det samme laget som vant serieåpningen mot Mjøndalen.Del på facebook
Kommentarer


Lesetest. Selvsagt skal det være Nesodden. Ikke lette å skille breddefotball
Av Neil Lennon på 19.04.2013 - 20:21:37

Notodden ? En aldri så liten skriveleif kanskje. Nesodden varre vøtt.
Av aaandreas på 19.04.2013 - 18:50:56

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud