Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
13.07.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsø 0-2
06.07.2020, 18:00
Glasskula: Notodden-KIL
En av sesongens viktigste og vanskeligste bortekamper står for dør. KIL møter tabelljumbo Notodden og alle forventer at rødtrøyene skal ta med seg full poengpott hjem etter tre overbevisende seire på rad.


Vi kan til det kjedsommelige nevne at hver seriekamp i høst er en cupfinale. Men det er altså et faktum. Seier mot Alta, Ull/Kisa og ikke minst 2-0 hjemme mot Sandefjord beviser at KIL har funnet den gamle gode høstformen. Alle forventer at formen er intakt borte mot Notodden. Telemarkingene ligger helt på tabellbunn med stusslige 15 poeng. Det betyr at laget står med halvannet bein i 2.divisjon og er dermed avhengig av seier for å kunne holde liv i drømmen om fortsatt adeccoligaspill når syv serierunder gjenstår.

Laget har ikke vunnet siden siste kamp i juli. Da feide de Alta av banen med 4-1 hjemme. Siden den tid har Notodden kun kapret ett poeng. Det var borte mot Sandefjord.

Notodden kommer fra stortap i Bodø. 6-0 endte måltavla på til slutt da laget gjestet nordlandsbyen sist helg. Sammen med Bærum topper Notodden den triste statistikken over lag slipper inn flest mål. Laget lekker som et dørslag bakover og har sluppet inn 54 mål på seriens 23 kamper.

KILs utfordring i år har vært at tre strake seiere har blitt etterfulgt av en rekke tap. Bank i bordet. Vi håper ikke det skjer nå, men at statistikken brytes mot Notodden.

For KIL er avhengig av masse poeng og positivitet fremover, både for å redde sluttspillet men også for å ha en liten mulighet til å redde økonomien. Det er jo ikke vanskeligere en som så; tar KIL poeng blir folks giverglede større.

Lite tyder på at Samir Fazlagic og Andreas Moen er tilbake fra skade allerede til helgen. Og ettersom Melgalvis fikk sitt tredje gule sist helg må KIL nok en gang endre på forsvarsrekka. Enten kommer Pierau inn på backen, ellers så dyttes Førsund ut på kanten og det blir plass til Wigum i midt. Vi er usikre på hva Nordlie velger.

Utover denne endringen tror vi KIL stiller med samme lag som sist. Men vi håper vi får sett mer enn to minutter med Lester Blanco-show på banen. Fyren herjet på B-laget tidligere denne uken og noterte seg med fire nettkjenninger. Vi synes måltyven fra El Salvador bør på mulighet til å vise seg frem.

Vi tror på en jevn kamp, med mye nerver. Notodden kommer til å satse på lange baller og kontringer. For KIL sin del blir det viktigste å forsøke å spille eget spill, og score et tidlig mål. Da vil Notodden få tilbake alle de negative tankene som har preget laget siden i sommer.

Vi tror kampen til slutt ender 3-1 til KIL der Tuelo Johannesen, Solum og Blanco scorer hvert sitt mål.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud