Neste kamp
Kongsvinger - HamKam
25.09.2020, 20:30
Forrige kamp
Lillestrøm - Kongsvinger 2-0
21.09.2020, 18:00
Glasskula: Kongsvinger-Hødd
KIL tar i mot Hødd til hjemmekamp søndag. Klarer KIL å fortsette den gode trenden fra de siste kampene, eller svever laget fortsatt på en sky etter seieren mot Ham-Kam?


KIL knuste all motstand av banen i slaget om Hedmark sist helg og viste at tapet fra i vår kun var en arbeidsulykke.

At formkurven til laget peker oppover er det ingen tvil om etter de tre siste kampene. Vi står med 7 poeng etter å ha møtt opprykkskandidatene Bodø/Glimt, Kisa og Skamma.

Søndag kommer Ålesunds lillebror, Hødd, på besøk. Laget var før sesongen tippet som en av outsiderne, men skuffet stort innledningsvis i sesongen. Laget vant kun én av sine åtte første kamper. Men har den siste tiden vist en stigende formkurve,og står med kun ett tap på de åtte siste kampene. Dog har laget fire uavgjortkamper på de siste åtte forsøkene.

Sist helg ble det 1-1 hjemme mot Alta. Da spilte laget nesten hele kampen med ti mann etter at keeper Ørjan Nyland fikk marsjordre etter takling utenfor 16 meteren tidlig i første omgang. Laget gikk tidlig opp i ledelsen, men kunne ikke forhindre at Alta scoret få minutter før dommeren blåste av kampen. Som følge av utvisningen må Nyland stå over oppgjøret mot KIL.

Skadesituasjonen i KIL ser bedre ut enn på lenge. Kim Deinoff måtte kaste inn håndkledet før kampen mot Skamma, men sto en omgang i mandagens b-kamp mot Sander, og er etter det vi kjenner til klar for å ta opp kampen med Valderhaug om hvem som skal vokte buret mot Hødd. Vi mener Valderhaug sto en god kamp mot vår stebror fra Hamar, og ser ingen grunn til at han skal henvises til benken. På skadefronten er det kun Dosso som er helt uaktuell nå. I tillegg må målmaskinen Olav Tuelo stå over grunnet gule kort. Han pådro seg et noe unødvendig kort i sist kamp og må stå over.

Men vi gleder oss over at Léster Blanco er høyaktuell for startoppstillingen etter at arbeidstillatelsen tikket inn på telefaxen mandag ettermiddag. Ifølge KIL.no kniver han og Solum om midtspissplassen i Tuelos fravær. Vi tror Nordlie satser på det trygge og velger Solum. Ettersom unggutten fra Gjøvik nettopp er kommet tilbake fra skade ser vi det med stor sannsynlighet at Léster Blanco får sin hjemmedebut i løpet av kampen.

Sist Hødd besøkte Gjemselund var i fjor vår, da laget overrasket med å ta med seg ett poeng hjem etter å ha scoret 1-1 målet på overtid. KIL har for øvrig møtt Hødd syv ganger på hjemmebane og kun tapt en gang. I fire kamper har KIL gått av med seieren, ifølge fozzum.com.

KIL møtte laget fra Ulsteinvik i serieåpningen i år. Det endte med en sterk 2-0 seier til Nordlies menn.

Vi tror Hødd kommer til Gjemselund for å forsvare seg, og ligge dypt. Angrepsvåpenet deres blir å satse på kontringer. Glasskula tror ikke de lykkes med taktikken. Særlig ikke etter at en skuddsterk Andreas Moen har funnet tilbake formen. Vi tror KIL kjører store deler av kampen og vinner komfortabelt 3-0. Målene scores av Andreas Moen, Magnus Solum og innbytter Léster Blanco.

Vi tror Tom Nordlie starter med det samme laget som mot Skamma, bortsett fra at Solum går inn for suspenderte Tuelo Johannessen.Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud