Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
07.06.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane n - n
31.05.2020, 18:00
Glasskula: HamKam - Kongsvinger
Det er tid for sesongens andre Hedmarks-derby. Rødtrøyene skal revansjere den totale ydmykelsen fra 3-0 tapet hjemme i vår.

KIL startet serien bra i år. Men seiersrekke ble brutt av Hamkam. Det var startet på flere flaue tap. Marerittet varte i fem hele kamper. Etter en litt laber start på høstsesongen er formen hos KIL-gutta stigende. 1-1 borte mot Bodø/Glimt og 1-0 hjemme i lokaloppgjøret mot Kisa er akseptabelt.

Hamkam på sin side har vært formlaget i Adeccoligaen de siste månedene. Men sist søndag hindret Sarsborg08 HamKam fra å vinne fem på rad. Da skal det nevnes at det ikke er topplag som HamKam har beseiret.

KIL har de siste ukene slitt med skade på flere sentrale spillere og karantener på fast inventar. Gledelig er det at stadig flere spillere melder seg friske og at vi stiller i Hedmarks derbyet uten suspensjoner. Både Morten Hæstad og Samir Fazlagic er tilbake i laget etter å ha stått over. Vi føler oss sikre på at de to tar tilbake sine vante backposisjoner.

Vi gleder oss også over at både Blanco Lester og Elias Valderhaug kan spille etter at overgangsvinduet åpnet. Det har vært knyttet store forventninger til førstnevnte. Men det sies at han har slitt med belastningsskade etter overgangen til kunstgress. Men selv om Blanco skulle være klar til helgens kamp er det lite trolig at han går rett inn i startoppstillingen. Han har ikke overbevist på treningene.

Det er større mulighet for at vi får se Valderhaug i aksjon. Onsdag kveld meldte kil.no har Deinoff var skadd og usikker til helgens kamp. Vi tror derimot at Deinoff blir frisk til å vokte buret.

Det samme nettstedet meldte tidligere denne uken at Solum trengte noen uker på seg før han kunne åpne målkontoen i Adeccoligaen.

De to siste kampene har vist at KIL har fått kontroll på det defensive spillet. Men offensivt er spillerne altfor lite effektive. Tre mål på de tre siste kampene sier alt. Men KIL har vist at de kan spille gladfotball om man holder seg langt unna Wimbledon-fotballen med lange høye baller fra egen sekstenmeter opp mot en ensom spiss.

Før helgens slag om Hedmark ligger stebroren fra Hamar på 7.plass med 24 poeng. Hedmarks stolthet og fylkets storebror har fire poeng mindre og ligger på 10.plass.

Hamkam stiller med tilnærmet toppet lag. Det er ikke meldt om suspensjoner og keeper Rønningen og Oddbjørn Lie er de eneste som er ute med skade. Men KIL må se opp for Hamar-lagets angrepsrekke, og ikke minst skuespilleregenskapene til Gundersen og foten til Lehne Olsen.

Sist KIL reiste på tokt til Hamar endte det med 2-0 seier til de rødkledde og tre poeng i sekken hjem. Vi tror søndagens tv-sendte kamp blir jevnere. HamKam vil forsøke å styre kampen, mens KIL legger opp til å vinne raske overganger. Vi tror dessverre ikke Olav Tuelo scorer i sin femte kamp på rad, men føler oss trygge på at Melgalvis og Førsund sikrer ett poeng til KIL. Kampen ender 2-2.

Det blir ingen store endringer på lagoppstillingen til KIL. Hæstad og Fazlagic kommer som nevnt inn. Vi tror Nordlie velger Moen fremfor Solum på grunn av kamptrening og Moens skuddfot. Ryen velger man å ha som en joker i bakhånd. Han er pr i dag ikke bedre enn vårt vante stopperpar.

KIL stiller med følgende lagoppstilling:
Deinoff- Hæstad, Wigum, Førsund, Fazlagic - Melgalvis, Henry, Aas – Moen, Tuelo, MyklebustDel på facebook
Kommentarer


Tror du glemte en som er rimelig benkers på midtbanen der..
Av Scrillex på 03.08.2012 - 15:43:17

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud