Neste kamp
Lillestrøm - Kongsvinger
21.09.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane 2-4
14.09.2020, 18:00
Glasskula: Glimt-Kongsvinger
Det ble en real nedtur og et overraskende tap mot Bryne på søndag. Til helgen venter en vanskelig bortekamp mot Bodø/Glimt.


Høstsesongen har ikke startet slik KIL hadde håpet. På de to siste oppgjørene i serien står vi med fattige null poeng mot antatt dårligere motstand. Først ble det surt 2-1 tap borte mot Mjøndalen. Sist søndag tapte KIL med de samme resultatene hjemme mot Bryne. Det siste resultatet er et tegn på at det som engang var kjent som det beryktede Fort Gjemselund nå vakler i den svake brisen fra Glomma.

Men faktum er at KIL fort kunne avgjort de to foregående kampene til sin fordel, med litt bedre prestasjoner i 1.omgang. Nå på ettårsdagen for terrorangrepene mot Norge skal KIL forsøke å reise kjerringa i en vanskelig bortekamp mot outsiderene fra Bodø.

Det blir ingen enkel kamp i Nordland for et KIL-lag med flere skader og suspensjon på Arnar Førsund. Men KIL har da tidligere vist at de kan heve seg mot antatt bedre motstand.

De siste kampene har vist at KIL trenger mer konkurranse om plassene i startoppstillingen. Flere skader merkes også på banen. Faktum er at skader og dertil mindre konkurranse om plassene har ført til at Tom Nordlie har begrenset med innbyttere som kan komme inn å avgjøre kamper. Den mest åpenbare kandidaten vi har er Aleksander Melgalvis. Han løftet KIL-laget i kampen mot Mjøndalen da har kom innpå.

Det kan virke som om supporterne nå er i ferd med å telle ned dager til Lester er spilleklar og Solum restituert etter skade. Da vil det bli mer konkurranse og dertil mer skjerpede spillere.

Så tilbake til helgens kamp. Aspmyra har aldri vært noen drømmearena for KIL. Av 13 oppgjør i Nord har KIL kun vunnet ett. Det var, ifølge fozzum.com, i 1982. På den tid var kun en håndfull av KIL-spillerne født eller påtenkt.

Men for å ty til et av de gode sitatene fra tidligere KIL-trener Per Brogeland; Statistikk er til for og brytes.

Vi tror ikke KIL reiser hjem fra Bodø med tre poeng i sekken, men tror Nordlie & Co bretter opp ermene og kjemper til seg ett sårt tiltrengt poeng. Kampen ender 0-0.

Det blir heller ikke denne ganger de store endringene på KILs lagoppstilling. Størst spenning knytter det seg til hvem som erstatter Førsund, som må sone for å ha pådratt seg tre gule kort. Blir Dosso klar tror vi Henry flyttes ned. Et annet alternativ er å flytte Samir inn som makker til Wigum i midtforsvaret og sette Pierau på bekken. Vi er spent på hvilken løsning Nordli velger.

Fremover på banen tror vi ikke det blir noen endringer, så sant ikke Henry flyttes ned som stopper. Så fall går Dosso eller Melgalvis inn, gitt at de er friskmeldte.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud