Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
13.07.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsø 0-2
06.07.2020, 18:00
Glasskula: Ranheim - Kongsvinger
Søndag reiser KIL til en vanskelig bortekamp mot Ranheim. Vi forventer et KIL-lag som finsikter skuddfoten og blør det lille ekstra for drakta. Nå skal kjerringa reises.


Fire seriekamper på rad har Kongsvingers stolte fotballgutter tapt på rappen. Greit nok har vi tapt mot topplag som Start og Sandefjord. Men vi har også fått skrell av en middelmådighet som HamKam og dumpekandidat Strømmen.

Søndag gjester KIL DNB Arena. Der venter Trondheims lillebror, Ranheim, på besøk. KIL vet at dette blir en tøff bortekamp. I fjor gikk vi på et sviende 4-0 nederlag der, og statbankens arena er blitt en fryktet stadion for mange.

Helgens motstander har imponert fotball-Norge etter at de rykket opp til 1.divisjon. I flere sesonger har laget holdt tritt med de beste og vært nære på å rykke opp. Samarbeidsavtalen de har med Rosenborg har selvsagt gitt Ranheim et stort løft.

Ranheim ligger tre poeng foran oss på tabellen. Med 12 poeng innehar laget 5.plassen i Adeccoligaen. KIL har rast ned til 9.plass.

Mange mente de så bedring i KIL-laget som tapte 1-0 for Strømmen 16. mai. KIL styrte mye av banespillet men slet foran mål. Vi tror KIL bruker dagen før kamp til å sikte inn skuddfoten og rette opp feil fra sist kamp-

Vi vil se det KIL gjorde i sesongens to første bortekamper. Der gikk vi ikke i skyttergravene med møtte motstanderen høyt på banen og angrep. Det ga full poengpott.

KIL-laget har den siste uka slitt med skader på sentrale spillere. Tiller Larsen og Henry Joseph var ikke 100 prosent før kampen mot Strømmen og ble naturlig nok spart. Wigum var indisponibel med hjernerystelse og var heller ikke på benken. Vi tror disse tre er tilbake mot Ranheim. Men vi er usikre på om Tiller Larsen klarer å ta plassen tilbake etter tre gode kamper på rappen av vikaren Aleksander Melgalvis. Unggutter fra Brumunddal har tatt godt vare på mulighetene han har fått av Nordlie.

En annen løsning kan være at Tiller Larsen skyves ut på venstrekanten til fordel for Andreas Moen. Tiller Larsen spilte venstre flanke med stor suksess i Alta.

Dosso har ”lånt” plassen til Henry Josephs den siste uka. Også han har tatt godt vare på sine sjanser. Og vi skal heller ikke avskrive han fra lagoppstillingen selv om Henry Joseph skulle blir friskmeldt.

Dersom Wigum ikke blir klar til oppgjøret søndag (vi tror han spiller) kan det bety at Henry Joseph går inn i midtforsvaret. Det er en bedre løsning at Samir rendyrker sin rolle som offensiv back.

Så til kampen. Vi forventer og tror et heltent KIL-lag marsjerer ut på stadion søndag for å kjempe til seg poeng og vise en hver med følelse for laget at KIL hører mer hjemme i toppen av Adeccoligaen. Men det blir tøft, selv om det kan virke som om litt av piffen har gått ut av Ranheim-laget. Våre forsvarsspillere, og ikke minst keeper, må se opp for målfarlige spillere på Trondheimslaget.

Nøkkelen til poeng ligger i lavere prosent av feilpasninger og mer effektive avslutninger. Og ikke minst at spillere som ble hentet inn som forsterkninger snart slår ut i full blomst.

Glasskula ser et jevnt oppgjør det der også i år blir poengdeling. 1-1 ender det og endelig finner Myklebust nettmaskene i en seriekamp.

Laget:

Deinoff- Hæstad, Førsund, Wigum, Fazlagic – Dosso, Melgalvis, Aas – Moen, Tuelo Johanessen, Myklebust

Del på facebook
Kommentarer


Hvorfor bytte ut Moen med Patrick Hansen? Alle vet jo at Nordlie velger Moen likevel, og noe av poenget med glasskula er jo at den skal "vite hva som skjer"...
Av Mjau på 20.05.2012 - 17:31:25

Bra skrevet. Men bytt gjerne ut Moen mot Patrick Hansen.
Av TJ på 18.05.2012 - 12:21:52

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud