Neste kamp
Lillestrøm - Kongsvinger
21.09.2020, 18:00
Forrige kamp
Lillestrøm - Kongsvinger n - n
21.09.2020, 18:00
Glasskula: Kongsvinger-Start
En ny og vanskelig hjemmekamp står for dør når makrellstimen fra Sørlandet gjester Fort Gjemselund til TV-sendt kamp søndag


Kampene kommer tett som hagl om dagen. To kamper i uka merkes på et hvert lag og enkeltspillere. Siden tapet mot den grinete stebroren fra Hamar har KIL vunnet to cupkamper, og tapt knepent seriekampen borte mot Sandefjord (1-0).

Onsdag feide Samir Lørenskog ut av cupen etter to perlescoringer. KIL vant som kjent 2-1 og med litt mer effektivitet foran mål kunne vi vunnet med to-tre nettkjenninger til. Lørenskog svarte med å score et mål i slutten i tillegg til å grisetakle Magnus Solum slik at beinet knakk.

Så langt har sesongen gått som forventet, med unntaket av sist hjemmekamp. KIL ligger fortsatt på 5.plass på tabellen. Det er to plasser bak søndagens motstander, IK Start. Sørlendingen spilte også cupkamp onsdag. Der de grisebanket Haugesunds stolthet, Vard, 5-0. Der fire av målene rant inn i de siste 20 spilleminuttene.

Start er av alle spådd en kort tilværelse i Adeccoligaen, og har også selv som mål å rykke rett opp igjen. Det er store muligheter for at laget klarer det, gitt at de får kontroll på den økonomiske utgiftstiden i regnskapet. Laget har beholdt masse kvalitet fra i fjor, selv om de kvittet seg med kanskje Norges mest ustabile keeper, Kenneth Høie, spisstalentet Mads Stokkelien og midtbanespilleren Christer Kleiven.

Etter en litt famlende start på sesongen ser det nå ut til at Start-trener Mons Ivar Mjelde har klart å samle makrellstimen. Laget slet borte mot Sarpsborg og hjemme mot HamKam og Strømmen. Men har vist at når spissene endelig finner nettmaskene er det bare å dra frem kuleramma. Laget har også hentet flere forsterkninger i år. Blant annet i spissen Matthias Vilhjalmsson og midtbanespilleren Gudmundur Kristjansson. Sistnevnte scoret to i cupoppgjøret mot Vard.

Det blir tøft når KIL skal bryne seg mot formsterke sørlendinger. Særlig etter at skadelista i klubben har vokst. Som nevnt tidligere er Solum ute i flere uker med benbrudd. Henry er usikker foran kampen og sto over oppgjøret mot Lørenskog. Ryen er også ute med kneskade, og det ligger an til at han må under kniven. Dermed ryker resten av vårsesongen for eidskogingen.

KIL skal reise kjerringa på hjemmebane etter det forsmedelige tapet mot HamKam. Det er nesten fristende å si at Fort Gjemselund igjen vakler. Det gjør det ikke enda, men vi forventer å se 11 KIL-spillere som løfter seg betraktelig fra sist hjemmekamp. Likevel tror vi det blir en tøff kamp, der gjestene ikke kommer med fiskelua i hånda, men møter på Gjemselund for å vise at de vil spille angrepsfotball.

Vi ser for oss en jevn kamp, og vet at KIL har tendens til å heve seg de to ekstra hakkene som skal til når man møter antatt bedre motstand. Glasskula tror kampen ender 2-1 til KIL, der KILs mål scores av Gjøran Wigum og tidligere Start-spiller Olav Tuelo.

For øvrig har også Sømgutten og kjøreskolesønnen Morten Hæstad tråkket sine fotballsko på Sør Arena. Vi tror han er ekstragiret for å si et takk for sist til gamle kolleger.

Vi tror Nordlie gir tillit til følgende:

Deinoff- Hæstad, Førsund, Wigum, Fazlagic – Joseph, Tiller Larsen, Aas – Moen, Tuelo Johanessen, Myklebust
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud