Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
13.07.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsø 0-2
06.07.2020, 18:00
Glasskula KIL - Hønefoss
Søndag er endelig en altfor lang sommerferie over.

KIL tar søndag imot det eneste laget vi ikke har møt i serien så langt i år, Hønefoss.

Hønefoss tok ferie på 11. plassen rett bak KIL, med samme poengsum, 18, men med dårligere målforskjell. Midtsjiktet av tabellen er svært jevnt og det er bare to poeng opp til en langt hyggeligere 6. plass.

Hønefoss ble vel sett på som outsidere til opprykkstriden denne sesongen og har i så måte skuffet. De har vel en jevnt brukbar stall uten de store stjernene, deriblant Kjetil Byfuglien på venstre back. I overgangsvinduet har de hentet "panser-broren" Rune Hagen mens de ikke har kvittet seg med noen spillere. Hønefoss er vel neppe veldig styrket med den ene signeringa.

Hønefoss har vist seg som det evige 1. divisjonslag de siste sesongene og vært med på alt fra å overleve med et nødskrik til kvalik og seminfinale i cupen. Men steget helt opp ser de ut til å ikke klare. Hønefoss har aldri tidligere spilt i vår øverste divisjon.

KIL og Hønefoss møttes for første gang i 2000 i 1. divisjon. KIL vant 2-0 hjemme på Gjemselund og fikk et tap med 1-0 i Hønefoss. Året etter møttes vel som alle husker KIL og Hønefoss igjen til skjebnekamp i nedrykkstriden. Et tap mot Hønefoss på Gjemselund i 2001 førte til den svarteste dagen i KILs historie.

KIL tok ferie på 10 plass på tabellen med kort vei oppover tabellen. KIL har mistet lånespillerne Arnar Førsund og Bjarne K Ingebrigtsen og har derfor en noe tynn stall om man regner antallet spillere i stallen.

Skadesituasjonen begynner dog å lysne og både John Pelu og Magnus Sylling Olsen skal nå være klare for match. Ørjan Berg Hansen derimot er nok ute ganske lenge med sin strekkskade. Skadet er også Petter Linstad og Ragnar Koffeld.

Det betyr at KIL på tross av lånespilleres fravær likevel har en brukbar tropp. Selv om Thomas Berntsen må se kampen fra tribunen regner vi med det er han som plukker ut de 11. Isåfall tror vi han plukker ut denne 11ern:
Månsson - Kamark, Guiomar, Ryen, Smolinski - Stormoen, Lindau, Fremming - Pelu, Samuelsson, Torp

Dette betyr en ganske sterk benk. Vi tror at Sylling spares fra start etter skaden sin. I tillegg finner man navn som Holtet, Odden og Nilsen på benken.
Glasskula tror Lindau kommer inn som en playmaker bak spissen, et trekk som visstnok var veldig vellykket mot Fredrikstad.

Kampen blir jevn mellom to jevne lag. Men et KIL som har hatt ferie og med formstinging og som i tillegg ledes for anledningen av den gamle playmaker Jørn Karlsrud kommer til å være hakket bedre og vinne kampen med 1-0. Peter Samuelsson putter målet.Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud