Neste kamp
Lillestrøm - Kongsvinger
21.09.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane 2-4
14.09.2020, 18:00
Glasskula: Kongsvinger-HamKam
Det er tid for årets store fotballkamp og for mange et skikkelig hatoppgjør; Vår plagsomme stebror HamKam kommer til Kongsvinger for å få bank.

Å forutse utgangen av Hedmarksderbyet er aldri enkelt. Særlig ikke nå. KIL har som kjent åpnet serien bra, og står med full pott etter tre kamper. Sist helg ble mange tatt på senga da KIL fortjent vant 2-1 borte mot divisjonsfavoritt Sarpsborg.

HamKam har startet sesongen like bra, og står med 0 poeng og befestet sin posisjon helt i bunn av Adeccoligaen.

I tillegg har laget skader på sentrale spillere. Begge keeperne er ute i flere uker, og denne uken ble det klart at Skogheim leier en irsk keeper for å fylle målet mens de to keeperne er ute med skade.

Lite tyder på at KIL-supporterne får mulighet til å psyke ut Tore Andreas Gundersen. Han er på vei tilbake fra skade og rekker mest sannsynlig ikke kampen.

KIL møter HamKam på et vanskelig tidspunkt, statistisk sett. Jo flere kamper Hamar-laget taper jo nærmere kommer de en seier. Det som er sikkert er at HamKam kommer til Kongsvinger for å forsøke å krige seg til en seier. Bare det å delta i slaget om Hedmark, direkte på TV, vil være vitamininnsprøyting nok for enhver spiller.

Vi gleder oss over gjensynet med Ørjan Berg Hansen som noe overraskende valgte å trappe ned etter sist sesong, ved å gjenforenes med Skogheim på Hamar. Vi regner med at KIL-spillerne vil vise Berg Hansen at dette var et dårlig valg.

Det er grunn til å tro at det blir litt av et målkalas når Kongsvinger byr den plagsomme stebroren med massive mindreverdighetskomplekser inn i lekebingen. I snitt scores det 3,2 mål når lagene møtes på Fort Gjemselund. På de 12 siste oppgjørene har laget vunnet 5 kampen hver og to har endt med uavgjort. Senest i 2011 spilte lagene 3-3 etter at Kamma scoret to mål i sluttminuttene av kampen. Sjeldent har vel KIL-fansen vært mer skuffet etter en hjemmekamp.

Det meldes om flere friskmeldinger på KILs treningsfelt denne uken. Wigum som slet med god gammeldags spysyke sist helg, er nå friskmeldt. Dermed står Nordlie over et vanskelig valg; hvem skal utgjøre stopperparet mot HamKam. Blir det han som hele tiden spiller med hjertet utenpå drakta, Kai Olav Ryen, som skal være makkeren til Arnar Førsund, eller blir det duellsterke Gøran Wigum?

Henry Shindika har slitt med en strekk, men denne skal nå være leget. HamKam-dødaren Olav Tuelo måtte kaste inn håndkledet før oppgjøret i Sarpsborg. Det meldes om at også han har deltatt på treningene denne uka.

Med andre ord er det tøff kamp om plassene over hele banen. Men det spørs om Nordlie og resten av trenerteamet gjør de store endringene på laget etter tre strake seire. Vi tror ikke det. Ei heller er det grunn til å benke Andreas Moen som nå ser ut til å ha åpnet målkontoen for å betale for alle brente sjanser fra sist opphold i KIL-drakta.

Glasskula tror følgende 11 mann skal forsvaret Fort Gjemselund og tittelen ”Hedmarks Stolthet” på lørdag:

Deinoff- Hæstad, Førsund, Ryen, Fazlagic – Joseph, Tiller Larsen, Aas – Moen, Tuelo Johanessen, Myklebust

Vi tror på en forrykende fotballkamp der HamKam kommer til Gjemselund for å yppe seg, og vise at de ikke hører til i bunnen av Adeccoligaen. Laget vil angripe og alle vet at Thomas Lehne Olsen er en av ligaens farligste måltyver. Men det er jammen meg også Andreas Moen, som står med tre fulltreffere på like mange kamper.

Vi tror Hedmar-derbyet igjen ender med poengdeling, der lagene spiller 2-2. KILs mål scores av Andreas Moen og Kai Olav Ryen.Del på facebook
Kommentarer


Skal ikke hovere for mye, bare svare på spørsmålet i bildet øverst her; NEI!
Av Banditt på 29.04.2012 - 11:33:14

Håper resultatet blir litt annerledes enn det som er tippet her! ;-)
Av Cisse på 27.04.2012 - 22:20:26

Morsom artikkel. Enig i det meste, men håper ikke resultatet blir som tippet;)
Av Roll på 27.04.2012 - 20:36:57

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud