Neste kamp
Kongsvinger - HamKam
25.09.2020, 20:30
Forrige kamp
Lillestrøm - Kongsvinger 2-0
21.09.2020, 18:00
Glasskula: Sarpsborg-Kongsvinger
Søndagens oppgjør borte mot Sarpsborg blir årets første eksamen for de røde og hvite. Skal Nordlies menn vise at de kan matche ligaens beste lag må de heve seg flere hakk fra sist kamp.


Serien er for alvor i gang. Kun Ranheim og Kongsvinger står bokført med full pott etter de to første kampene. Søndag står en av Adeccoligaens største favoritter, Sarpsborg, på motsatt banehalvdel. Med andre ord skal KIL ut i det første virkelig tøffe oppgjøret i årets sesong. De neste kampene skal KIL ut i flere tøffe oppgjør. De tre neste kampene skal kaptein Fazlagic møte Ham-Kam, Sandefjord og Start.

KIL har allerede spilt mot Sarpsborg i år. Det var generalprøven 31.mars. Som kjent tapte vi 4-1, til tross for at gutta ga fjorårets Tippeliga-lag ordentlig kamp i 70 minutter.

Østfoldingene har lagt bak seg to tøffe seriekamper. I serieåpningen hjemme mot Start ble det rene målorgien på Sarpsborg stadion. Oppgjøret endte 4-4 etter at Start rotet bort en 3-0 ledelse.

Sist serierunde vant laget fortjent 2-1 borte mot favorittkollega Sandefjord.

Også KIL vant sist serierunde hjemme mot Tromsdalen, etter at Tom Nordlie vekket spillerne i pausen. KIL vant tilslutt 2-0, men kunne fort gått på overraskende poengtap dersom nordlendingene hadde hatt antydninger til effektivitet foran mål. Vi håper vibrasjonene etter Nordlies utblåsing fortsatt dirrer i garderobeveggene Gjemselund. For hever ikke laget seg kan det bli stygge sifre i Sarpsborg.

KIL reiser til Østfold med tilnærmet frisk tropp. I skrivende øyeblikk er det kun Skårdal og Hamzic som definitivt er ute av spill med skader. Også Sarpsborg stiller med sine beste mot KIL. Kun Kjetil Berge er usikker. Han presterte å pådra seg hofteskade etter å ha skallet med Sandefjords Kenneth Dokken i sist serierunde. KILs elleve utvalgte bør se opp for Ole Heieren Hansen, Øyvind Hoås og Glenn Roberts. Hoås puttet begge målene mot Sandefjord.

For KIL sin del er det gledelig at både Henry Josef og Christian Aas virkelig har funnet vårformen. Glasskula mener at de to var KILs beste i sist hjemmekamp.

KIL har møtt sarpingene fire ganger tidligere, og alle kampene fant sted i samme sesong. Det var opprykksåret 2009 Som kjent avgjorde KIL opprykket på hjemmebane. I serien vant lagene hver sin hjemmekamp.

For KIL-fans fremstår Sarpsborg stadion som gammel og slitt, men det er også den stadion hvor fasilitetene for bortefansen er desidert dårligst. Vi husker alle kvalifiseringskampen 9. november 2009. Ikke bare måtte vi kjøpe overprisede billetter. Vi ble også plassert på noe som lignet på en tribune så langt unna banen det var mulig å komme. Det har dog blitt bedre der nede skal vi tro Start-fansen som ble stuet sammen på noen rader nede ved den ene cornerstolpen.

Som nevnt kan Nordlie velge og vrake blant friskmeldte bein. Vi tror ikke det blir de store endringene fra sist kamp, men er spent på hvem som utgjør angrepstrioen til KIL. Den eneste reelle endringen vi kan se er at Myklebust overtar for Solum, der Gjøvikgutten blir sett på som Nordlies joker på benken.

Dermed tror vi Nordlie stiller med følgende mannskap til helgens første eksamen:

Deinoff- Hæstad, Førsund, Wigum, Fazlagic – Joseph, Tiller Larsen, Aas – Moen, Tuelo Johanessen, Myklebust

Glasskula ser dessverre at KIL møter sine overmenn på søndag. Faktum er at sarpingene har en bedre stall enn KIL i år, og laget vet at skal de rykke opp må grovjobben gjøres på hjemmebane – også mot de andre favorittene. Det tror vi også de klarer mot KIL. Vi vil se et Sarpsborglag som vil gå ut i et forrykende tempo, og underholde et publikum som i mange år var mer opptatt av ishockey og bandy enn fotball.

Vi tror Sarpsborg passerer KIL på tabellene etter at hjemmelaget drar i land seieren med sifrene 2-0, der det første målet kommer innenfor de 10 første minuttene.

Glasskula har i de to foregående kampene sett riktig vinner. Skal vi denne gangen ha tolket den magiske kulen feil? Ja, det er lov å håpe.
Del på facebook
Kommentarer


Moro med seier! God jobb av gutta!
Av Aldente på 23.04.2012 - 12:17:05

Enda en gang bra skrevet! ;-)
Av Cisse på 20.04.2012 - 23:10:08

Det er akkurat dette som kan gjøre at KIL faktisk drar i land en seier på søndag. Alle, inkludert meg selv, tror at KIL taper på søndag. Dette kan gjøre at skuldrene senker seg før kampen :)
Av Kluss på 20.04.2012 - 22:24:21

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud