Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
13.07.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsø 0-2
06.07.2020, 18:00
KIL Supporterklubb sitt Adeccoligatips 2012
Avspark i Adeccoligaen er bare noen dager unna. Derfor har vi satt i sammen et lite tips på hvordan tabellen vil se ut etter 30 kamper.

Tekst og Tipping av: Henrik Holter og Sivert Opsahl Gjermshus

Vi har tatt for oss tabellen fra bunn til top og starter med toppen slik tipper vi tabellen for 2012 sesongen:

Vi må bare gratulere!

1. Start
Laget fra Kristiansand rykket som kjent ned fra tippeligaen i fjor. Et lag med stolte tradisjoner og strålende supportere skal nå kjempe seg tilbake til den øverste divisjonen. Til tross for at Start ikke har den beste økonomien, har de beholdt de fleste spillerne. Laget inneholder viktige faktorer med massevis av rutine, og vi regner med at det blir et kortvarig opphold for Kristiansand-laget.

Nøkkelspiller: Espen Hoff

2. Sarpsborg 08
Østfold-laget har omtrent det samme laget fra i fjor. Sannsynligvis vil de spille som det ballbesittende laget de er kjent for under trener Roar Johansen. Med en god blanding av spennende unggutter og rutinerte spillere tror vi Sarpsborg tar turen tilbake til det gode selskap!

Nøkkelspiller: Øyvind HoåsDe som skal ut i nervekampene

3. Sandefjord
Det virker som Sandefjord er interessert i å ta steget opp denne sesongen. Mye kvalitet er hentet inn, men de har også mistet sin rutinerte kaptein, Espen Nystuen. Det var ikke mange poengene som skilte de fra opprykk i fjor. Vi utelukker ikke at det kan skje i år, men Start og Sarpsborg 08 virker hakket hvassere. Kvalifisering må til for vestfoldingene.

Nøkkelspiller: Yaw Amankwah

4. Bodø/Glimt
Laget fra Nord har i flere år på rad satset ungt. Nå har de hentet inn rutine for å kombinere lagdelene. Vi finner blant annet Tommy Knarvik. Sannsynligvis har han mye å tilføre Glimt-laget, og vi tror de vil kjempe i toppen.

Nøkkelspiller: Tommy Knarvik

5. Kongsvinger
Vårt kjære Kongsvinger. Sjefen sjøl, Tom Nordlie er tilbake. Noen av kvalitetsspillerne fra i fjor har forsvunnet, mens andre har kommet inn. Enkelte har også kommet tilbake. Publikumsyndlingen Olav Tuelo Johanessen er en av dem. Vi mener uansett at Toms spillergruppe er et hakk bak de andre topplagene. Selv om vi gjerne skulle hatt litt mer bredde, må vi jobbe med det vi har. Likevel føler vi oss sikre på kvalik.

Nøkkelspiller: Petter Tiller Larsen

6. Ranheim
Hardtjobbende lag. Det er det ingen tvil om. Ranheim jobber og sliter i hver eneste kamp. Det har de også fått betalt for. Trønderne har en sterk stall, og er alltid et vanskelig lag å møte. Det tror vi blir tilfellet i år også. Spydspissen Robert Stene skal sørge for at Ranheim skal kjempe om tippeligaspill i 2012.

Nøkkelspiller: Robert SteneDe som har kjedet publikum

7. Bryne
Fjorårets skuffelse. Var spådd i toppen, og det så lenge ut som om Jæren-laget skulle kjempe om opprykk. Men, neida. De endte på en skuffende niendeplass. Vi ser ikke et potensielt vinnerlag, og denne sesongen blir ikke særlig minnerik. De innehar en bred tropp, men ikke med nok kvalitetsspillere for å kunne kjempe om opprykk. En midt-på-tabellen plassering er det eneste vi kan konkludere med.

Nøkkelspiller: Marius Helle

8. Hamarkameratene
Ideelt sett skulle vi hatt de lenger ned, men allikevel må vi være realistiske. Det satses ungt på Hamar, og det forventes for mye av spissene etter vår mening. Vi tror ikke Gundersen og Lehne Olsen klarer å føre HamKam til noe stort. Vegard Skogheims mannskap blir en middelhavsfarer i 2012-sesongen.

Nøkkelspiller: Tore Andreas Gundersen (Sutreunge!)

9. Hødd
Etter en middelmådig sesong i fjord havner de her etter 30 kamper. De spiller middelmådig fotball, og vil nok ikke klare høyere enn niende plass. De har skuffende resultater i oppkjøringen, så det trekker ned litt.

Nøkkelspiller: Pape Formose MendyHeldiggrisene

10. Ull-Kisa
De har av alle bettingselskaper blir spådd nord og nederst, men etter en god sesong oppkjøring med fine resultater. De har styrket stallen sin godt og kommer uten å tenke seg så mye om å klare gode resultater. De vil nok ikke vinne alt, men en tiende plass er vel et bra tips.

Nøkkelspiller: Kim Holmen

11. Strømmen
De var heldige i fjord som ungikk nedrykk. De slo Æljbærjet ned i 2. Divisjon i siste serierunde, og ungikk nedrykk på målforskjell. De har mistet toppscoreren sin fra i fjord til KIL. Andreas Moen er tilbake. Simen S. Møller ble behold og ansees som det farligste denne sesongen.

Nøkkelspiller: Simen S. Møller

12. Mjøndalen
Vet ikke om det er så mye Broiler power i dette laget som DJ'en deres skal ha det til, men men. De gjorde det ikke så veldig bra i fjord, og vil være det heldigste laget denne sesongen med tanke på at de unngår nedrykk med en stor teskje flaks.

Nøkkelspiller: Aziz IdrisDe som får en nedtur i oktober

13. Notodden
Et nyopprykket lag kan man ikke vente all verdens av, og Notodden er en av de. De spilte godt i fjord, og rykket fortjent opp i Adeccoligaen. De har ikke signert så veldig mange nye, men noen har da kommet og noen har gått.

Nøkkelspiller: Jan Tore Amundsen

14. Tromsdalen
Forrige gang de var i Adecco ble det nedrykk. Det blir det nok også i år. De er ikke gode nok for dette nivået. Penger er det heller ikke så mye av i Tromsdalen, og de spillerene de får opp som gode havner som regel i Tippeligaklubben Tromsø.

Nøkkelspiller: Eirik Sørensen

15. Alta
Greie prestasjoner i fjord, men nå er de spillerene som kan spille fotball oppe i nord blitt borte. Vi tipper de ned mest fordi mange gode profiler er borte. Mer er det egentlig ikke å si om denne saken.

Nøkkelspiller: Christian Reginiussen

16. Bærum
Ny opprykket lag med unge 2. Divisjons spillere og smått med penger. Disse må bare innse at mulighetene for og overleve i Adeccoligaen denne sesongen er like stor som å bli truffet av lynet. Mer er det ikke å si her heller.

Nøkkelspiller: Thomas FinstadKort oppsummert:
1. Start
2. Sarpsborg 08
3. Sandefjord
4. Bodø-Glimt
5. Kongsvinger
6. Ranheim
7. Bryne
8. Ham-Kam
9. Hødd
10. Ull-Kisa
11. Strømmen
12. Mjøndalen
13. Notodden
14. Tromsdalen
15. Alta
16. Bærum

Vil du diskutere dette?
Ta det i vårt forum!Del på facebook
Kommentarer


Pape Formose Mendy ghar forlatt Hødd. Tror han spiller i Follo nå, så en nøkkelspiller i Ulsteinvik blir han neppe...
Av S på 04.04.2012 - 14:45:01

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud