Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
13.07.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsø 0-2
06.07.2020, 18:00
Intervju med Solum - Håper og tror på Nordlie
KIL SK har tatt en prat med Magnus Solum som ble KILs toppscorer i årets sesong med til sammen 11 mål. Unggutten er fornøyd med egeninnsatsen i år.


KIL scoret til sammen 65 mål denne sesongen. 50 av dem kom i serien. De resterende kom i Norgesmesterskapet. Til topps på den samlede målkongeoversikten kom unggutten Magnus Solum med 9 serie- og 2 cupmål. Han slo Güven med ett fattig cupmål.

Til sammen har 12 spillere scoret i årets sesong. Olav Tuelo Johannesen vant den mindre høytidlige oversikten over målkongen i cupen. Han endte med 5 cupmål.

KILsk har tatt en prat med den største målkongen av dem alle, spisstalentet Magnus Solum. Unggutten fra Gjøvik er fornøyd med nettkjenningene og årets sesong.

- Når det gjelder min utvikling er jeg veldig fornøyd. Jeg har tatt store steg siden jeg kom til KIL. 11 mål er jeg fornøyd med.

- Dette var min første sesong i Adeccoligaen. Tosifra antall mål var et mål jeg satt meg før sesongen startet, så det var morsomt å nå det, sier 19-åringen som til daglig spiller med nr 20 på ryggen.

Scoringsmaskinen fra Gjøvik er spådd en lysende karriere og har flere år igjen av kontrakten med KIL. Men Solum innrømmer at han har som mål å spille i utlandet. Kanskje i favorittklubben Manchester United.

- Jeg har et mål om å spille i utlandet en gang i framtida. Det er et langsiktig mål jeg har satt meg for en stund tilbake. Når det gjelder nærmeste fremtid vil jeg være med å rykke opp med KIL. Personlig håper jeg å fortsette min utvikling og forhåpentligvis score mer enn i denne sesongen.

Gledelig er det at Solum ser ut til å bli den nye ”hamkam-dødaren”. I begge årets derbykamper dunket han inn mål mot lillebrorlaget fra Hamar. Mange vil hevde at 2-1 målet som Solum satte inne bak kammas sisteskanse Ivar Rønningen var hans fineste mål i år. Unggutten fikk kula på egen midtbane, dro seg fremover og klinte ballen i krysset fra 25 meter.
Selv om det raknet bakover de siste ti minuttene, og Hamkam ranet til seg ett poeng, mener Solum at denne kampen for han var årets høydepunkt.

Solum scoret jevnt og trutt både under Per Brogeland og Tom Nordlie, men innrømmer at det skjedde ting når brumlebassen fra Lørenskog igjen kom inn portene på Gjemselund tidlig i september.

- Da Tom kom fikk hele gruppen en helt ny "go" og alle ville vise seg fram og hva de var gode for. Det ble jobbet knallhardt på trening og i matcher. Begge kan mye fotball, men Tom krevde nok litt mer enn Per.

Solum sier til KILsk at håper og tror Tom Nordlie fortsatt er KIL-trener når sesongoppkjøringen starter i januar. Uavhengig av hvem som blir trener neste sesong lover han mer utvikling og flere viktige og fine mål i rødt og hvit.

- Når det gjelder arbeidsoppgave defensivt har jeg blitt bedre, med mer løping i større tempo. Det er noe jeg ikke har tenkt på tidligere, men som er viktig. Duellspillet har blitt bedre. Men avslutningsegenskapene har alltid vært min styrke og jeg er fornøyd med at jeg stadig forbereder de. Men jeg har nok fortsatt mest å gå på i duellspillet, innrømmer KIL-spissen.Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud