Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
13.07.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsø 0-2
06.07.2020, 18:00
Glasskula: Kongsvinger-Bodø/Glimt
KIL virker uslåelige etter at Tom Nordlie overtok skuta. I høst har vi slått eller tatt poeng mot alle opprykkskandidatene. Søndag kan Nordlie & Co torpedere opprykksdrømmene til Bodø/Glimt

Sandefjord ble feid av banen i hengekampen på Gjemselund onsdag. KIL vant 3-0 i en kamp der de røde og hvite fort kunne vunnet med to mål til. Mange sa etter kampen at det er år siden de har sett KIL spille så godt. Det er heller ikke langt fra sannheten. KIL viste hva som bor i laget, og at gutta hører hjemme høyt på tabellen i Adeccoligaen.

Det er nå åtte serierunder siden KIL reiste fra kamp med null poeng i bagen. Da laget 28. august tapte for Strømmen var det over og ut for Brogeland. Inn kom Tom Nordlie og fasiten etter syv kamper er to uavgjorte og fem seire.

Vi har slått opprykkslagene Sandnes, HamKam og Sandefjord, og vi var nære på å ta alle tre poengene fra Hønefoss. Søndag er det klart for sesongens siste hjemmekamp for dette året. Da er det Bodø/Glimt som står på motsatt banehalvdel. Laget fra nord har vært igjennom sesonger med trenerbytter og i fjor var laget nær ved å gå konkurs. I år kjemper de gule og sorte igjen om plass i Tippeligaen. Laget ligger to fattige poeng bak Hønefoss, og kun tre poeng mot KIL er godt nok dersom Glimt igjen skal spille med landet beste lag.

For KIL sin del er det to ting å spille for. Det ene er en respektabel plassering. Styret har budsjettert med en 8. plass. I dag ligger laget på 7. Det andre er å unngå at HamKam rykker opp. Mye tyder på at HamKam klarer det fint selv – altså å unngå å rykke opp.

Selv om kampen ikke teller all verden for KIL ligger mye an til at det kan bli en forrykende dag på Gjemselund søndag. KIL entrer banen med sekken full av selvtillit etter flere fantastiske resultater under Nordlies ledelse. Glimt kommer til lunden for å ta tre poeng og spille offensiv fotball. Og forhåpentligvis møter kongsvingerforlket opp i hopetall for å se gladfotball og for å takke av laget etter en fantastisk innspurt i seriene. I tillegg glemmer vi ikke at Brane Tigers starter vorspielet med kamp mot Røa. Tigers vant som kjent Norway Cup i år.

KIL har for øvrig møtt Glimt 13 ganger på Gjemselund, hvor 2 var i cupsammengeng. Vi har vunnet 6 av oppgjøret og tapt 5.

Selv om sesongen er på hell tror vi KIL-spillerne vil avslutte med stil hjemme hos et kresent publikum. Vi tror laget nok en gang kjemper ned en av opprykkskandidatene, og dermed fortsetter Nordlie-treden. Glasskula ser at KIL vinner 3-1. I tillegg ser glasskula at Sandefjord tar minst et poeng fra HamKam på Briskeby, og dermed er det hele komplett.

KILs mål scores av Solum, Güven og Holmen.

Vi tror KIL starter med følgende mannskap:

Deinoff, Hæstad, Førsund, Wigum, Fazlagic, Krogh Gerson, Shindika, Linnes, Holmen, Solum, GüvenDel på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud