Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
13.07.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsø 0-2
06.07.2020, 18:00
Glasskula: Mjøndalen – Kongsvinger
KIL spiller en viktig bortekamp mot Mjøndalen på søndag. Med seier mot bruntrøyene kan plassen i Adeccoligaen være så godt som sikret.


Rødtrøyene reiser med nesten full tropp til Mjøndalen kommende søndag. Utenfor spill er kun Kai Olav Ryen, som fortsatt er skadd og Dosso som må sone karantene for gule kort.

Mjøndalen og KIL er tabellnaboer, der KIL har ett poeng mer. Kampen er viktig for begge lag. Vinner KIL betyr det at plassen i neste års Adeccoliga så og si er sikret. Med seier vil KIL ligge minst åtte poeng foran det laget som ligger foran Strømmen som i dag ligger best an av lagene som befinner seg under nedrykksstreken, og med seier er vi igjen med i kampen om en respektabel plass på tabellen. Det samme gjelder for så vidt også med Mjøndalen.

Vi nevner det opplagte, uten at vi tror folk går lei av frasen: KIL er i kjempeform etter at Frelseren overtok klubben for en liten måned siden. KIL har til tider spilt veldig god fotball etter at Nordlie tok over. 10 av 12 mulige poeng sier litt om omveltningene i KIL. Faktisk var vi også nære en seier mot Hønefoss sist søndag.

Derfor er også forventingene skyhøye foran borteoppgjøret mot det andre laget fra Buskerud i divisjonen. Spørsmålet er om Nordlies menn klarer å holde beina på jorda etter at VG sist uke snakket om at KIL kunne rykke opp.

Mjøndalen har vært svær varierende i årets sesong og har tatt brorparten av sine poeng på hjemmebane. Laget kommer fra 4-1 tap mot Sandnes. I kampens hete ble tidligere KIL-spiller og nå MIF-kaptein Bjarne Ingebrigtsen skadd. Mye tyder på at han ikke blir klar til kampen mot gamle lagkamerater.

Mjøndalen har som KIL hatt rykte på seg for å være et høstlag. Også denne høsten har bruntrøyene tatt mye poeng. I løpet av de siste seks kampene har laget kapret til seg 2 poeng i snitt. Det er samme snittet som KIL.

KIL har aldri hatt Nedre Eiker Stadion som noen favorittarena. Kun én gang har KIL vunnet der. Det var i 1992. Samme året som laget tok sølv i det som i dag betegnes som Tippeligaen. Vi håper og tror at gutta slår fra seg på Nedre Eiker og at det et er fullt mulig å få med seg alle poengene i bagen hjem. Vi tror på en jevn førsteomgang der bortelaget er villig til å angripe. Utover kampen blir laget fra Kongsvinger for sterke for Mjøndalen og KIL vinner til slutt 3-1.

Vi ser for oss at KIL stiller med følgende lag:

Deinoff, Hæstad, Førsund, Wigum, Samir, Linnes, Shindika, Berg-Hansen, Holmen, Solum, Güven

Vi tror Güven, Wigum og Holmen står for KILs mål.

Minner også om at dette er siste gang KILsk setter opp buss denne sesongen. Derfor anbefaler vi alle om å melde seg på.Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud