Stabæk, Nadderud
04.05.2024
Glasskula: Raufoss - KIL
Blir det like underholdende som sist gang KIL gjestet Raufoss?

Raufoss er nyopprykket før denne sesongen, men har alt i alt fått en helt grei start på comeback sesongen i Adeccoligaen. Raufoss imponerte vel ingen mot verken HamSkam (1-4) eller Skeid (1-4), men seier mot Moss i sesonginnledningen lar seg høre.

I skrivende stund ligger Raufoss på plassen bak vårt kjære KIL, det vil med andre ord si en hederlig 11.plass – Men for Raufoss, og for øvrig KIL, er ikke avstanden ned til nedrykksstreken veldig lang. Det er bare tre poeng ned til Notodden som innehar den første nedrykksplassen. Derfor er denne kampen veldig viktig for begge lag, der det seirende laget etter all sannsynlighet vil komme seg litt vekk ifra det ”skremmende nedrykksspøkelset”.

I denne glasskula er det ikke mulig å komme utenom en meget hyggelig dag. Det var september og året var 2004. KIL skulle spille borte mot Raufoss. KIL hadde tidligere denne sesongen gått på et uheldig tap mot samme lag, og dette skulle nå revansjeres. Selv om 1.omgangen på Raufoss Stadion ebbet ut med 0-0, virket det som om det var Raufoss som ville vinne kampen (i hvert fall om vi skal tro den første halvdelen av 2.omgang). I løpet av snaue 20 minutter stod det 3-0 i favør Raufoss. Og de fleste, inkludert meg, var vel da helt sikker på at KIL nok engang skulle tape for Raufoss. Men KIL ville det heldigvis annerledes: Kalsæg scoret 1-3 etter 76.minutter, nåværende Bryne-spiller Jaakko Nyberg ordnet 2-3 etter 82.minutter, og da klokken tikket mot 89.minutter var det klart for Eidskogs store sønn, Kai Olav Ryen, som utlignet til 3-3. Da vil jeg tro at alle KIL supportere var fornøyde, i hvert fall med tanke på at Raufoss tross alt hadde ledet 3-0. En som ikke var fornøyd var Foday Scattred. På overtid kunne han sette i 4-3, og KILs fantastiske opphenting var et faktum.

Raufoss har flere profiler på sitt lag. Espen Haug, Henrik Nyhus, Peter Senstad og ikke minst deres toppscorer Adem Guven, bare for å nevne noen.

Det var en stor fornøyelse å være vitne til at KIL og Conny Månsson holdt buret rent for andre gang på rad, forrige helg. Er forsvaret vårt tett nok til å hindre Adem Guven i å score? De to siste kampene kan vel kanskje tyde på det, men enhver kamp lever vel sitt eget liv..

På to kamper, mot topplagene Bryne og Molde, har KIL tatt 4 poeng. Skal KIL nå denge Raufoss? Ja, det tror vi. Men hvordan blir så laget? Med Ørjan Berg Hansen og Harald Stormoen tilbake etter skade, og ikke minst Pelu som er tilbake fra suspensjon, har Thomas Berntsen et luksus problem. Det er mange spillere å velge mellom, samtidig som det er spillere som kan spille på flere plasser. Samuelsson scoret mot Molde, men var kanskje litt svakere mot Bryne for en liten uke siden. Mens Lindau på sin side spilte en meget god kamp for KIL-b i 3.divisjon denne uka. Undertegnede tror at Stormoen starter kampen, mens Ørjan Berg Hansen varmer benken, i alle fall fra start:

Conny Månsson - Johann Nilsson Guiomar, Arnar Førsund, Kai Olav Ryen, Kris Smolinski - Lars Erik Fremming, Harald Stormoen, Bjarne Kortgaard Ingebrigtsen – John Pelu, Peter Samuelsson, Magnus Sylling-Olsen.

Kanskje er dette et meget drastisk tips av en mulig lagoppstilling. Særlig med tanke på at forsvaret med Kamark, Guiomar, Ryen og Smolinski er den eneste forsvarsoppstillinga som så langt har hindret motstanderen å score, ikke nok med det, det var til og med mot topplagene Bryne og Molde. Men Førsund imponerte vel ikke all verden mot Bryne, og vi mener at han bør spille sammen med Ryen igjen. Kamark eller Torp har selvfølgelig ikke spilt seg ut av KIL. Men til denne kampen mener vi at dem bør varme benken, med tidligere nevnte Berg Hansen.

KIL møter, etter hva vi har fått med oss, et Raufoss lag uten sin kaptein Espen Haug som pådro seg sitt tredje gule kort for sesongen mot Skeid.

KIL har ifølge statistikken ikke tapt mot Raufoss på Raufoss etter årtusenskiftet og vi tror at denne solide statistikken vil holde mål også etter denne kampen. Det blir nok ikke like mange mål som sist gang KIL gjestet Raufoss, men vi tror at KIL vinner 2-0. Målscorere for KIL blir Peter Samuelsson og Peter Lindau (som blir byttet inn etter ca 70.minutter).