Stabæk, Nadderud
04.05.2024
Glasskula: Bryne – Kongsvinger
Det nærmer seg søndag. Det betyr ny kamp, og nye muligheter for poeng. Små er de dessverre.

KIL reiser søndag til Jæren for å møte Bryne i seriens 13. runde. Der møter de et lag som kjemper om opprykk. Etter å ha startet serien bra har jærbuene hatt en liten nedadgående formkurve. Men snudde 0-1 til 2-1 over Nybergsund i sist kamp.

KIL derimot kjemper med ryggen mot nedrykk og står med fem poeng på de fem siste kampene. Der er langt fra godt nok for et lag som består av flere spillere som sist sesong spilte i Norges gjeveste liga.

Vi legger også til at KIL kun har vunnet én eneste gang i Bryne. Den seieren kom i 2007.

Kampen mot Løv-Ham var oppløftende og Glasskula skrev i forkant av onsdagens hengekamp at Asker-kampen ville vise om KIL kunne friskmeldes. Svaret etter 90 minutter på Føyka kunstgress er lett; friskmeldt er laget definitivt ikke. Et fullt fortjent tap 2-1 mot et nyopprykket lag er ikke godt nok. Lagene hadde en omgang hver og KIL kunne fort tapt mer. At det er mulig å kollapse så til de grader som KIL gjorde etter pause er overraskende. Laget fungerte ikke, og evnet kun å slå lange høye pasninger mot Askers store stoppere. Hadde det ikke vært for keeper Holmen Johansen kunne sifrene blitt stygge.

KIL har nå, nesten halvveis i serien møtt alle de fire lagene som rykket opp. Pr dato i fjor var det to divisjoner som skilte nevnte lag. Det var toppfotball som skilte breddefotball. Denne sesongen står KIL med fire poeng mot disse fire lagene. De fire har kommet på hjemmebane. KIL ligger pr i dag over nedrykksstreken- på målforskjell. Det er de kalde faktaene.

Dermed tyder mye på at resten av sesongen kan bli en kamp om å overleve. Eller i beste fall kampen om en anstendig plassering.

Vi har ikke store forventninger om tre poeng på Jæren. Vi tror derimot at KIL får det tøft. Jærbuene slo Randaberg 7-0 tidligere i år. Spiller KIL slik laget har gjort i enkelte oppgjør borte i år kan målskiva bli stygg.

Vi forventer at både trener, støtteapparat og spillere forstår alvoret. Det tror vi at de gjør. Til Glåmdalen før kampen mot Asker sa Per Brogeland at de hadde en plan. Den fungerte i 1. omgang, mens det i de siste 45 virket mer eller mindre planløst. Vi håper på en bedre plan nå. Eller at man hvert fall har en plan B.

Vi forventer et KIL-lag der samtlige spillere blør for drakta, kommuniserer på banen og at de gamle ringrevene tar tak.

Ironisk nok kan vi håpe at KIL putter 3 mål før pause i Bryne. Da er det lov å håpe på poeng. For vi har sett det flere ganger i år at KIL-gutta holder i en omgang. Setter Solum inn tre før pause er det mulighet til å forsvare en ledelse på tre mål.

Gøran Wigum ble skadet under oppvarmingen før sist kamp. I tillegg snakket Pierau på seg sitt tredje gule kort. Dermed begynner det å bli ganske glissent i forsvaret når Henry i tillegg er ute i 4-6 uker.

Vi tror KIL får det tøft. Glasskula har i år hatt en vane for å tippe feil. Vi håper på feiltipping denne gangen også og tror KIL taper 3-0.