Neste kamp
Lillestrøm - Kongsvinger
21.09.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane 2-4
14.09.2020, 18:00
Glasskula: Asker-Kongsvinger
KIL skal ut i en tøff bortekamp mot Asker, for å avslutte den niende runden i Adeccoligaen. Dette er hengekampen som ble utsatt fordi KIL hadde hele tre spillere på landslagsoppdrag.


Kampene kommer tett som hagel nå. Det samme gjorde KILs målsjanser i søndagens 4-0 seier over Løv-Ham. Med litt mer flaks og bedre presisjon hadde det ikke vært noe å si på om KIL hadde vunnet med 2-3 mål til – eller at Solum hadde kronet start-debuten med tre goaler på rad.

KIL vartet opp med fin fotball mot løvene fra Bergen, særlig i 2. omgang. Da legger vi til at motstanderen ikke var all verden. Ved siden av Randaberg er Løv-Ham det dårligste laget KIL har møtt i år. Skal KIL kunne kjempe til seg poeng mot Asker, som rykket opp fra 2.div i år, må laget heve seg flere hakk. Vi så det særlig etter Solums første mål i søndagens kamp.; KIL la seg bakpå og slapp motstanderen inn i kampen. Bare flaks hindret Løv-Ham i år skåre rett etter at jubelen hadde lagt seg etter Solum/Krogh-showet på det første målet.

Skåret i gleden sist kamp var at Shindika måtte kaste inn håndkledet på oppvarmingen, og ifølge Brogeland er han ute til over sommerferien. Derimot er det gledelig at Tuelo har sonet ferdig 3-gule-kort-straffen og at Dosso viste seg frem som en klassespiller på midten. Hver gang han fikk ballen var det å sette fart på kula, noen motstanderens midtbane fikk merke kraftig. Vi er dog spent på om hofta til Berg Hansen tåler et så tett kampprogram.

Spørsmålet før onsdagens oppgjør i Asker er hvem som evt. må vike for Tuelo. Om Tuelo i det hele tatt får starte. Krogh viste seg frem som stormann i ny rolle og topper nå assisttabellen i Adeccoligaen. Dosso har med sine 90 min mot Løv-Ham vist at ingen skyver han ut av laget. Güven er for viktig til å ta ut og vraker man Solum blir det opprør!

Onsdagens motstander har overrasket mange i år. Men de to siste oppgjørene har endt med tap. Først hjemme mot Sandefjord (2-1) for så å bli massakrert 4-1 borte mot Sandnes. Før disse kampene lå laget helt i toppen. Og så jevnt er det i Adeccoligaen i år at med to tap ligger laget på 8.plass. KIL derimot ligger på 11.plass – to poeng bak Asker.

Mannskapet til Gaute Larsen ønsker helt sikkert å revansjere de to sure tapene laget har gått på. KIL derimot har ikke hentet mye bortepoeng i år, og laget kan ikke sies å være friskmeldte før en evt. seier mot Asker. Men det blir tøft. Laget fra rikmannskommunen har slått både Bodø-Glimt og Hønefoss i år. Asker har i forhold til KIL en bred stall å spille på. Det betyr at laget kan rullere mer. Foruten spillere som Armin Sistek (x odd), Jan Banan Tømmernes (x-stabæk og jøgler), Stian Rasch (x Lyn og Hønefoss) blir det også gjensyn med de to tidligere KIL-gutta Petter Linstad og Tor-Christian Bækken (KIL jr. med ett innhopp mot Sogndal i 2006).

Vi må tilbake til 1979 for å finne sist oppgjør mellom de to klubbene. Det var en cupkamp der KIL vant 2-0. Men også i 2008 vant KIL 2-0 over Asker på bortebane. Det var dog bare en treningskamp. Begge målene kom ved Andreas Moen. Slik sett er statistikken på vår side.

Vi forventer en åpen og tøff kamp. En kamp begge lagene vil vinne. Brogelands mannskap vil ligge tett for så å storme i angrep når muligheten byr seg. Vi regner med å se et Asker-lag som vil stå høyt, noe som betyr et godt utgangspunkt for et innhopp av Kim Holmen.

Vi tror det hele ender med poengdeling etter at det blinker 2-2 på måltavla etter full tid. Vi tror Solum og Tuelo igjen bekrefter at de vet hvor målet står.

Vi tror ikke på de store forandringene i startoppstillingen til Borgeland og regner med at følgende spiller:

Holmen Johansen – Linnes, Wigum, Førsund, Fazlagic- Tuelo, Aas, Dosso, Krogh Gerson- Solum Güven

Ørjan har definitivt ikke spilt seg ut av laget men har slitt med hofteproblemer etter kamp og vi tror det tette programmet fører til at Brogeland sparer arbeidsjernet.Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud