Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
07.06.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane n - n
31.05.2020, 18:00
Glasskula KIL-Bryne
"By" mot land

KIL mot Bryne. Traktor mot traktor. Tømmerhøggere mot Sauebønder. Motorsag mot gjeterhund.

KIL og Bryne har møtt hverandre jevnt og trutt siden 1983. I seriekamper på øverste nivå, men også i cupen.

Og en av de meste klassiske kampene ble spilt i kvartfinalen i cupen i 1983 foran 3148 tilskuere på Gjemselund. KIL knuste til med 5-0 over Bryne i kvarten. Even Pellerud putta tre mens Geir Hagaløkken putta to. De andre kampene den sesongen endte med en 3-2 seier til Bryne på Jæren, mens seriekampen hjemme på Gjemselund endte 2-2. Siden den gang har KIL hatt et rimelig bra tak på Bryne hjemme, KIL ha rvunnet 7, spilt 3 uavgjorte og tapt to. Borte derimot ser det helsvart ut, men hvem bryr seg vel om det foran en hjemmekamp? Uansett, statistikken på Jæren ser slik ut: 7-3-0 i favør Bryne!
(Fakta er som vanlig hentet fra www.fozzum.com/kil, men også fra boka "KIL-5 år i 1. divisjon".)

For å trampe så vidt det er i kil.no's spesialområder så er det flere som har spilt for begge klubbene. Pål Håpnes, Caleb Francis og Jon Inge Høiland er tre. Og vi må ikke glemme han finnen, han Jakko som skulle spille på et høyrer nivå.. Men følg med på kil.no, de har sikkert oversikt over flere enn det vi har!

Bryne har etter en noe svak start spilt seg opp og posisjonert seg der man forventet før sesongen, der oppe blant tetlagene. Det er et uttalt mål på Jæren å rykke opp i år.

KIL gledet alle sist med å ta med seg 3 poeng fra Røkkeland. En herlig opptur etter en noe kronglete periode. Dette må jo ha gitt hele gruppa og støtteapparatet tilbake gløden og troen på seg selv.
De 11 som blir plukket til å fortsette oppturen tror vi er de samme 11 som startet i Molde, altså: Månsson - Kamark, Guiomar, Ryen, Smolinski - Ingebrigtsen, Førsund, Torp - Pelu, Samuelsson, Sylling Olsen.

Vi tror på et offensivt og hardtarbeidende KIL lag som setter en god motstander på prøve. En jevn og morsom kamp forutses. Jevnheten vil også vise seg i resultatet. Det endre 1-1 på Gjemselund. Hvem som scorer for KIL? Ikke spør så dumt.. Samuelsson såklart!

Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud