Neste kamp
Kongsvinger - HamKam
25.09.2020, 20:30
Forrige kamp
Lillestrøm - Kongsvinger 2-0
21.09.2020, 18:00
Glasskula: Bodø/Glimt – Kongsvinger
Det er tid for ny midtukekamp og tid for at KIL-spillerne igjen hever seg etter nok en middelmådig forestilling på hjemmebane.


KIL-gutta setter seg på flyet til Bodø torsdag formiddag. Nå skal det kjempes mot en av outsiderne i Adeccoligaen. Bodø/Glimt var som KIL i fjor nær ved å gå konkurs. Klubben reddet seg til slutt og har gjort flere grep for å få orden på økonomien.

Etter en begredelig sesongåpning har Bodø/Glimt gjort flere grep for å få skuta på riktig kjøl. Laget byttet hovedtrener etter flere kamper med dårlig uttelling. Ut gikk Kåre Ingebrigtsen og den tidligere Glimt-spilleren Cato André Hansen overtok trenerstolen. Etter det har laget vist nye takter og sanket poeng. I trenerdebuten til Hansen vant laget sterke 3-0 hjemme mot Bryne, før de sendte råtassen fra Strømmen av banen med 3-2. Sist helg ble det knepent 3-2 tap borte mot Hønefoss.

I forbindelse med trenerskifte hentet laget også inn den tidligere storskåreren Stig Johansen. Foran sesongen og som et ledd i innsparingene kvittet laget seg med flere godt betalte spillere fra sist sesong. Forsterkningene inn har ikke vært all verden, men vi merker oss at laget har hentet tidligere Start-talent Aram Khalili
Laget står som KIL med 12 poeng så langt. Da har KIL en kamp til gode, og kun målforskjellen skiller de to lagene.

KIL kommer fra to hjemmekamper som hver har gitt KIL ett poeng. I den første av de to, mot Ranheim ledet KIL tre ganger og trønderne satte inn utligningsmålet på overtid. I sist kamp mot Strømmen endte det 1-1 og mange mener KIL hadde flaks som fikk med seg poeng.

Dermed er KIL igjen nærmere nedrykksstreken enn opprykk. Veldig mye nærmere. Bare målforskjellen skiller KIL fra å ligge under streken. Nå venter flere vanskelige kamper, etter at KIL hittil har møtte flere av lagene man regnet med som enkle motstandere.

Kampen i Bodø blir tøff, og vi forventer et tent KIL-lag som viser at de kan sloss om poeng også på bortebane. Vi forventer også at Per Brogeland gjør visse grep i forhold til tidligere i sesongen. Det betyr at noen spillere må vike. Vi mener også at taktikken må legges om.

KIL har en begredelig statistikk fra Aspmyra. Av 12 forsøk har vi kun vunnet én gang. Det var i 1982. Siden den gang har vi spilt 4 uavgjorte og tapt hele 7 ganger. Flere av tapene har også vært stygge.

Selv om statistikk er tall, er også statistikk til for å brytes. Det vet også Per Brogeland og KIL. Vi håper at laget også har fått med seg at målet ikke står på midtbanen, men nederst ved dødlinja til motstanderen. I flere av de siste kampene har laget eid ballen mest, mens vi har vært for dårlige foran mål.

Vi håper, kanskje ikke tror, men hadde blitt fornøyde om Brogeland og Eide la om til 4-3-3-formasjonen, som bekles av:

Deinoff - Linnes, Førsund, Wigum, Fazlagic,- Berg-Hansen, Aas, Shindika – Tuelo, Solum, Güven

Dermed kan tidligere KIL-helt og nå Glimt-spiller Per Werner Rønning få litt å bryne seg på.

Vi tror på en tøff kamp der KIL for en gang skyld har marginene på sin side og kaprer ett poeng. Kampen ender 1-1 og Aas er mannen som sikrer KIL ett viktig borte poeng. Fortjent eller ikke. I fotballen er det målene som teller.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud