Neste busstur
Stabæk, Nadderud
04.05.2024
Glasskula: KIL-Odd
En tøff cup-kamp venter KIL når Tippeliga-laget Odd Grenland gjester Gjemselund torsdag.

Fotballstreiken er over og dermed er det klart for 3.runde i cupen. KIL fikk som ventet tippeligamotstander på hjemmebane. Dag Eilev Fagermos menn fra Odd Grenland står og skjelver på motsatt barnehalvdel når dommeren blåser i gang kampen torsdag kl 18.00.

Dette blir en tøff batalje for et KIL-lag som sist søndag nok en gang spilte langt under pari på bortebane. Selv om KIL-gutta leverte en grei taktisk 1.omgang raknet det fullstendig etter at det økonomiske luftslottet Sandnes Ulf fikk en utrolig billig straffe i starten av omgangen. Etter 1-1 målet raste hele laget sammen, og Brogelands menn var tilbake på samme nivå som vi så dem mot Nybergsund.

Odd har ikke spilt kamp på en uke på grunnet sko-streiken til NISO. Dermed kommer laget uthvilt og kampklare til Gjemselund. KIL har møtt telemarkingene flere ganger de siste årene, og er det noe Fagermo & Co vet er det at KIL på hjemmebane ikke er lett match. Derfor kommer laget til å være supergodt forberedt til kampen.

KIL på sin side har tett program. Kamp mot Sandnes sist søndag og TV-kamp mot Ranheim hjemme førstkommende søndag, sier litt om hvor tett programmet er. I tillegg merker flere spillere det tøffe programmet, og lite tyder på at Henry Joseph Shindika spiller kampen etter at han måtte gå av med skade i sist kamp.

Vi tror Odd kommer til Gjemselund med toppet mannskap. Lite tyder på at man vil spare spillere til helgens seriekamp hjemme mot Rosenborg. Man vil heller satse på å gi spillerne en skikkelig gjennomkjøring før kampen mot fjorårets seriemestere.

Odd har gått greit videre fra de to første cuprundene. Først slo laget ut Eik/Tønsberg 4-1, og Mandalskameratene 2-0.

KIL på sin side har som alle kjenner til skåret langt flere mål enn Odd i cupen. Først var det 10-0 mot Fjellhamar og deretter en knepen 4-3 seier over Skeid.

Vi tror ikke unggutten Gøran Wirum får starte i Shindikas fravær. Vi regner med at Brogeland vil sette Samir inn som stopper kollega til Førsund, og Marius Pierau kommer inn på backen.

Dermed tror vi KIL stiller med følgende lag:

Deinoff - Linnes, Førsund, Fazlagic, Pierau - Tuelo Johannesen, Krogh Gerson, Berg Hansen, Aas - Holmen, Güven.

KIL skal ha mye hell med seg for å gå videre i cupen, og laget må heve seg et dusin hakk etter sist kamp for å kunne gi laget fra Skien kamp i 90 minutter. Vi tar det for gitt at KIL hever seg, men tror ikke det er nok. Glasskula ser at Odd vinner komfortabelt 3-1. Dessverre.